Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

Zo herken en tackel je jouw energieslurpers

Wees eens eerlijk naar jezelf: hoe vaak zeg jij ‘ja’ tegen een vraag of verzoek, terwijl je dat eigenlijk niet wilde? Dat je ‘ja’ zei om de ander tevreden te stellen, de relatie niet wilde beschadigen of omdat je er graag bij wilde horen? Ik geef toe, ik help ook graag anderen omdat ik daar voldoening uit haal. Maar ik zeg alleen ‘ja’ als ik er energie van krijg en het bij mij past. Vroeger zei ik vaak ‘ja’ om mensen tevreden te houden, maar dat kostte me te veel energie waardoor ik niet meer toekwam aan de dingen die ik belangrijk vond en altijd moe was.

Van te veel ‘ja’ zeggen word je doodmoe

Stel je je eens voor dat de mensen om je heen steeds vaker een beroep op je doen: wat zou er gebeuren als jij steeds ‘ja’ blijft zeggen? Er zal meer druk op jou komen te liggen en je zult de dingen steeds vaker met tegenzin doen. Nog belangrijker: je komt niet meer toe aan datgene dat je eigenlijk had willen doen. Je hebt een to-do lijst die alleen maar langer wordt van dingen die gedaan moeten worden en de weken vliegen voorbij. Je maakt wel plannen maar van de uitvoering komt weinig terecht want je hebt geen tijd en energie. Je bent moe, je moppert en je piekert maar je vindt geen echte oplossing. Herkenbaar?

Soms is het belangrijk om dat stemmetje dat altijd maar andere mensen wil helpen een halt toe te roepen. Om te kunnen kiezen voor wat wij zelf willen en dus de tijd nemen om onze eigen batterij weer op te laden. Door drukte in het gezin, sociale verplichtingen, sport en deadlines, kun je het gevoel hebben dat je continu aan het goochelen bent met je tijd. Leren ‘nee’ zeggen kan je helpen beter evenwicht te krijgen in je drukke leven.

Zeg ‘nee’ en haal weer adem!

Door een paar korte oefeningen te doen, kun je ontdekken wat jouw energieslurpers zijn. Als je weet waar jouw kostbare energie naartoe wegvloeit, kun je de volgende stap nemen in neer ruimte, lucht en ontspanning te ervaren. Zodat jij je leven in eigen weer in eigen hand neemt. Hoe? Download de gratis toolkit ‘Nooit meer ja zeggen als je nee bedoelt’ en ontdek wat je écht wilt… En krijg wat je verdient!

groetjes Yvonne

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches