Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

WIK jij al?

 

Met deze kick-ass techniek behaal je jouw doel!

Wie is WIK?

Mijn oog valt op het woord WIK dat op de weg is geverfd. Direct schieten er dingen door mijn hoofd: “WIK die zal zijn strijd tegen kanker niet hebben gewonnen” en “Wat een bijzondere naam WIK” of “Wie is WIK?”.

Bij 1 van de volgende bochten zie ik weer WIK op de weg staan. “Wie is toch die WIK?”. Die gedachte houdt me bezig en is een welkome afleiding terwijl ik in de brandende zon verder omhoog klim met mijn racefiets. Mijn benen voelen zwaar aan maar ik weet dat ik moet doortrappen want als ik stop met trappen val ik om. Ik tel de 21 bordjes af naar boven want iedere bocht is er weer 1 om af te tellen. Ik kijk onderweg naar beneden en zie de slinger van de berg die ik al op gefietst ben. Ik, die niet-wielrenner die graag af en toe een uurtje spint, fietst in een trainingsrondje de Alpe d’Huez op. Ineens gaat er een lampje branden: WIK is Willen is kunnen!

Dat kan ik niet

In mijn tijd als leidinggevende hoorde ik vaak: “Dat kan ik niet”. Dan vroeg ik altijd: “Hoe weet je dat zo zeker? Heb je het al een keer geprobeerd?”. Het antwoord was altijd: “Nee”.

Je hoeft geen superwoman te zijn

‘Willen is kunnen’ en daarbij hoort buiten je comfortzone durven gaan. Ik liep in het verleden ook wel eens tegen zaken aan waarbij ik dacht dat ik het niet kon. Nu weet ik dat wanneer je iets echt graag wil je het ook kan. Ik ben geen superwoman en niet alles lukt me in één keer. Ik heb geleerd dat ik ervoor moet werken of trainen om mijn doel te bereiken. Want als mijn wil maar groot genoeg is, ga ik er 100% voor en dan ga ik mijn doel behalen. Sterker nog; ik heb mezelf op 1 juni 2017 overtroffen met het beklimmen van de Alpe d’Huez voor het KWF door 2 keer omhoog te fietsen in plaats van de door mijn ingecalculeerde 1 keer. En dat na een in mei geconstateerde hartafwijking tijdens een medische keuring, waarna ik drie weken niet voluit kon trainen tot ik uiteindelijk goedkeuring van de cardioloog kreeg om toch weer te gaan fietsen.

Vallen en weer opstaan

Natuurlijk voelde ik ook angst omdat ik mijn lichaam niet meer helemaal vertrouwde. Maar ik heb ervoor gekozen om me niet te willen laten leiden door die angst en de cardioloog te volgen in zijn advies. Willen is voor mij; durven je angst te zien en tegelijkertijd de moed hebben om je verlangen te volgen zonder vooraf de garantie te hebben dat het ook lukt. Waar een wil is, is een weg als je de mogelijkheden en kansen maar ziet. En durft aan te pakken. Juist als deze buiten je comfortzone liggen. Ik geloof dat je persoonlijk groeit als je jezelf toestaat beter te worden in dingen die je niet goed kan. Wat een rolmodel ben je voor je kinderen als je de dingen die je denkt niet te kunnen, toch doet. Hierbij hoort vallen en opstaan. Als coach zie ik alleen hier het woordje ‘moeten’ graag terug; je moet vallen en weer opstaan om te kunnen groeien.

Op je bek gaan

En dus viel ook ik, in een trainingsrondje van 70 km fietsen, van mijn racefiets af. Het letterlijke commentaar van de mannen waar ik mee fietste was: “Hehe, eindelijk, je bent gevallen. Nu weet je ook wat dat is.” Ik, de coach, die als geen ander weet dat vallen en opstaan de enige manier is om jezelf te laten groeien, zag op tegen vallen van mijn racefiets. Buiten mijn comfortzone wilde ik graag controle houden en juist door die krampachtigheid ging ik op mijn bek. Achteraf moet ik toegeven dat mijn val, gelukkig zonder schade, nodig was om 2 keer de Alpe d’Huez op te kunnen fietsen.

Tijd voor mij om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging voor 2018. Voor nu geef ik jou mijn favoriete uitspraak van Pippi Langkous mee, voor het moment waarop er een nieuwe uitdaging in jouw leven komt: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”

Groetjes,

Yvonne

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

3 reacties op “WIK jij al?”

  1. Marion knoester

    Mooi stuk Yvon, en knap van jou om zo goed te fietsen , hoop dat je gezondheid goed gaat en wat wik betreft , wij zeggen altijd :kan niet ligt op kerkhof en wil niet ligt ernaast! Groetjes marion

  2. Hoi Marion, dank je wel en mooie uitspraak ook! Wat je overkomt kun je niet beinvloede, wel de manier waarop je ermee omgaat. Mijn gezondheid gaat hartstikke goed en daar blijf ik ook lekker voor sporten. Fijne dag! groetjes, Yvonne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches