Inloggen 'Mijn Account'

Scheiding of een relatiecrisis?

Ik help je graag bij het maken van jouw nieuwe start

Herken jij jezelf hierin?

Een scheiding of relatiecrisis laat een gevoel van leegte en zorgen achter. 

Gun jij jezelf weer die gelukkige toekomst?

Dat lijkt nu een hele uitdaging, maar is zeker niet onmogelijk. Ik heb al honderden ouders de juiste route laten inslaan en ik help jou ook graag bij jouw nieuwe start. 

Van relatieleed naar gelukkig leven

Ik coach jouw als mens en ouder naar een nieuwe 2e helft van je leven met rust en geluk. 

Betere communicatie met je (ex-) partner

Zelf weer gelukkig worden en dat uitstralen naar je kind(eren)

Meer tijd en ruimte voor jezelf en jouw toekomst met of zonder partner

Over Yvonne Soons

Ik ben geworden waar ik zelf tevergeefs naar gezocht heb tijdens en na mijn scheiding in 2008. Een coach die je helpt om beter te communiceren, zelf weer gelukkig te worden, een goede work-life balans te krijgen en de allerbeste ouder voor hun kinderen te zijn na een scheiding.

Wat anderen zeggen over mijn coaching

"Dit coachtraject van 4 maanden heeft me heel veel RUST opgeleverd. Ik ben verlost van de last op mijn schouders. De donderwolk boven mijn hoofd is weg. Ik kijk anders naar mijn kinderen en naar hun vader. Ik geniet weer van het leven zelfs van de kleine dingen. Ik ben assertiever geworden en kan nee-zeggen zelfs op mijn werk valt dat collega’s op. Ik raad iedereen die gaat scheiden dit coachtraject aan. Ik weet zeker dat als ik dit coachtraject eerder had gevolgd bij Yvonne dat de scheiding makkelijker was verlopen en ik eerder aan mezelf had gedacht en eerder zelf weer had kunnen genieten!"

Mirjam, moeder van 2 peuters, 2019

Yvonne is een top coach, die je een lastige fase van je leven met een pragmatische aanpak verder helpt. Nog regelmatig denk ik aan de adviezen, die ik kreeg en waarmee ik leerde werken en ik heb er nog steeds baat bij. Yvonne is vriendelijk, professioneel en oprecht. Hands on en praktisch ingesteld, dat sprak mij als ondernemer enorm aan. Haar coachingsruimte heeft fenomenaal uitzicht op de haven van Scheveningen! Ook prettig op lastige momenten!

Caroline, moeder van 3 kinderen, 2020

Via mijn advocaat kwam ik bij Yvonne terecht omdat er een vechtscheiding dreigde. Ik wilde scheiden na 20 jaar samen en verder met mijn nieuwe liefde, maar ik vond het tegelijkertijd moeilijk om de moeder van mijn kinderen los te laten. Zoveel jaren zijn we als gezin samen geweest, ik koesterde dat ondanks dat we leefden als broer en zus. Mijn wens was om als vrienden uit elkaar te gaan en gezinsactiviteiten te blijven ondernemen, maar dat bleek onmogelijk toen ze hoorde van mijn nieuwe liefde. Yvonne heeft me niet alleen geholpen beter te communiceren met haar, maar ook met mijn dochters én mijn nieuwe partner. Ik heb veel inzichten gekregen in mijn eigen gedrag en de patronen die ik al vanuit mijn jeugd met me meedraag waar ik me nooit zo bewust van ben geweest. Ik ben een stuk rustiger en weet nu hoe ik anders kan reageren op privé en zakelijke situaties. Dit leer je niet Nijenrode, Insead of Harvard. Ik raad iedereen aan om als een scheiding je leven treft, contact op te nemen met Yvonne voor jezelf als mens en als ouder.

CEO, vader van 2 puberdochters, mei 2022

"Via mijn werk kwam ik contact met Yvonne. Ik zat er helemaal doorheen. Ook was ik sceptisch na het gratis oriënterend gesprek of Yvonne mij wel echt kon helpen maar ik wilde ook rust en de scheiding verder afronden dus ik heb ja gezegd tegen een coachprogramma. De manier waarop ik praatte met mijn ex zorgde er niet voor dat we tot afspraken kwamen dat was een belangrijk inzicht voor mij. Door de praktische aanpak van Yvonne kon ik ook eerst de gesprekken met haar oefenen. En ik zag gelijk het resultaat omdat het beter ging in gesprekken met mijn ex want er was steeds minder ruzie. Er kwamen steeds meer afspraken op papier. Dat was me nooit alleen gelukt. Yvonne heeft me ook laten inzien hoe ik beter voor mezelf kan zorgen in stress situaties, ik probeer nu bewust iedere dag naar buiten te gaan en gezonder te eten.”

Anonieme vader van 2 jongens, 2019

Scheiden, het laatste waar je aan denkt. Met pijn in het hart ging ik op zoek naar hulp. Nee niet binnen de familie, want dat voelde als taboe, maar naar een specialist. Ik zocht op internet. Dat er een coach voor scheiden bestond had ik toen niet eens bedacht. Ik viel voor de titel; ‘Jezelf voor Elkaar’ wow, dat was nog een gunnen! Yvonne moet je gewoon ‘als scheidingscoach’ meemaken. Ik wist niet wat te verwachten, maar gelukkig stond de doos tissues al klaar. Een whiteboard, een paar tekeningen verder, maar vooral ook de begrippen en handvatten. Ineens had mijn pijn en verdriet een naam en meer begrip gekregen door Yvonne. Ik kon het steeds vaker herkennen, want het had een naam gekregen. Yvonne kon mij begeleiden, langs de hindernissen en de valkuilen van mijn verwarde emotionele brein. Van primitief reptiel groeide ik uit tot een warme Giraf die geleerd heeft zijn behoefte uit te durven spreken. Ik ben haar dankbaar omdat, door haar coaching, het schuldgevoel en het verdriet plaats heeft gemaakt voor ‘ik mag er zijn’ als mens. Primair ben en blijf ik de vader, die voor mijn kinderen zijn verantwoordingen niet uit de weg gaat.
Ik heb geleerd van Yvonne om ouder te blijven, juist als het erop aan komt in een verschrikkelijke situatie als scheiden.

Erik, vader van 4 kinderen, april 2021

Ga je scheiden? Ik heb inmiddels geleerd dat het beter is om je 'shit' meteen te regelen, of in ieder geval zo snel mogelijk. Natuurlijk moet je elkaar even de kans geven om de breuk te verwerken, soms komt het voor de één rauwer op het dak dan voor de ander, maar stel een termijn om alles af te handelen. Ook al voorzie je problemen, ga ze aan in plaats van uit de weg te gaan en zet jezelf op nummer 1. Je doet het in de ogen van je ex-partner toch vaak niet goed. Omdat ik te lief was en het voor iedereen goed wilde regelen en mijn ex ‘ons’ huis gunde, sudderde mijn scheidingsleed nog lang voort. Dat bleek killing. Geestelijk en lichamelijk. En na 3,5 jaar was ik alsnog de gebeten hond, omdat ik eindelijk voor mezelf en mijn kinderen koos. Achteraf had ik het beter eerder hulp bij mijn scheiding kunnen zoeken, want dat helpt enorm. Dus neem deze tip mee: je hoeft het niet alleen te doen. Yvonne helpt je in het hele proces.

I, anonieme ouder van 2 kinderen, mei 2021

Nadat mijn relatie uitging verliep de communicatie met mijn ex niet bepaald soepel. Er was vooral veel onbegrip naar elkaar, over de emotie waar we beiden in zaten. Van Yvonne heb ik geleerd over de fasen van rouwen, bij het uitgaan van een relatie, en hoe ik mezelf op de eerste plaats moet zetten. Het was ongelooflijk fijn om iemand te hebben, die mij zowel vriendschappelijke als professionele adviezen en steun gaf. Zonder haar hulp zou het een nog vervelendere periode zijn geweest, die langer zou hebben geduurd. Dankzij haar ben ik op weg om te worden wie ik echt ben. Dank je wel!

Maaike, moeder van 1 kind, januari 2021

Een echtscheidingscoach. Je hoopt er nooit één nodig te hebben, maar het leven loopt soms anders dan je verwacht. Een life event waarvan ik al snel tot de conclusie kwam dat het een maatje te groot was om op eigen houtje mee te dealen. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik iedereen in deze situatie Yvonne gun. Iemand die er voor je is, die je vanuit haar eigen ervaring op weg helpt, zowel in het helingsproces als de praktische zaken. Ook haar werkwijze kan ik van harte aanbevelen. Anders dan een regelmatig gesprek van een uurtje, kon ik bij haar een aantal dagdelen landen en pelden we verschillende onderwerpen af. Een veilige bubbel waarin er even tijd en ruimte was voor mij, mijn gevoel en mijn vragen. Yvonne combineert een warme persoonlijkheid, oprechte belangstelling met een recht door zee aanpak. Ze zegt waar het op staat. Dat is soms confronterend, maar dat is precies waar ik behoefte aan had.

Manon, moeder van 2 kinderen, juni 2021

Plan een kennismakingsgesprek in

Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op!

Heb je nog een andere vraag?

Ik reageer binnen 2 werkdagen op de gestelde vraag.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches