Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven
daten na scheiding

Hoe je daten via dating apps na je scheiding aanpakt. 7 tips

Ik snap niet hoe die dating apps werken.

Ik word nooit meer gelukkig na mijn scheiding.

Ik durf niet met een foto op een dating apps te gaan staan.

Wie zit er nog op mij te wachten met 2 kleine kinderen?

Wat is een leuke en originele openingszin voor een dating app?

Herkenbaar? Natuurlijk is daten via dating apps hele andere koek dan iemand tegenkomen op je werk of in de kroeg. Alles wat nieuw is mag eng of spannend zijn als je het mij vraagt.

Doe je voordeel met deze 7 expert tips! Ik kon deze lijst niet zonder de hulp van andere gescheiden ouders maken die al ervaring hebben met online daten. Zij willen hier niet met naam en toenaam genoemd worden maar ik ben super dankbaar voor hun tips die ik mocht gebruiken voor dit artikel. Dit zijn trouwens vrouwen én mannen. Ik kwam erachter dat we veel wensen en frustraties over online daten delen. En ook vinden we het vaak lastig om ervoor uit te komen dat we op een datingapp als Tinder of Happn staan.

7 tips voor daten via datingsapps na je scheiding

Tip 1. Laat zien wie je echt bent

We snappen dat het heel verleidelijk is maar maak het niet mooier of spannender dan het is. Waarom boten, sportauto’s, konijnenoortjes en andere gekke filters als je die niet bezit in het dagelijks leven?! Foto’s voor spiegels en in de lift doen je geen goed vinden wij. Als je jezelf laat zien op foto’s zoals zoals je echt bent levert dat je het meeste op uiteindelijk en je date ook!

Tip 2. Je kinderen horen hier niet thuis

We hebben allemaal kinderen en helemaal prima om dat te noemen in je profiel. Maar wij vinden dat kinderen horen niet thuishoren op datingsapps. Waarom ze herkenbaar in beeld laten zien? Niet nodig en overbodig.

Tip 3. Wees eerlijk over je leeftijd

We worden allemaal ouder dus wat heeft het voor zin om dat verborgen te houden of er over te liegen? Age is just a number in onze ogen! Waarom je leeftijd verlagen om maar in die categorie tot 49 jaar te blijven vallen?

Sommige apps werken met leeftijdscategorie tot 49 jaar en daarna is de volgende categorie 50+ en krijg je dus alles vanaf 50 jaar te zien. Natuurlijk zit je niet op 70-jarigen te wachten. Maar die kun je altijd naar links swipen of wegdrukken.

Tip 4. Wees duidelijk over je doel

De grootste beginnersfout is dat je denkt dat iedereen hier single is en goede bedoelingen heeft. En natuurlijk schrik je de eerste keer als er in en profiel ‘niet single’ staat maar duidelijkheid is fijn!

Helaas zitten er ook mensen met minder goede bedoelingen op datingapps. Let op wat je vertelt aan iemand, je vader die net is overleden waardoor je erfenis krijgt kan zo maar een trigger zijn voor iemand om zich sympathieker voor te doen dat degene in werkelijkheid is. Niet om je paranoïde te maken maar blijf je boerenverstand gebruiken want dit is echt gebeurd. Cliché maar een geldverzoek via een dating app is nooit zuivere koffie!

De meeste frustratie van ons ontstaat door de onbewuste of bewuste ruis over het doel want waarom zeggen dat je voor een relatie gaat als je net uit een scheiding komt en eigenlijk wilt rondkijken en proeven in de snoepwinkel? Niets mis mee als je het eerste jaar na je scheiding wilt weten of je nog een beetje leuk in de markt ligt maar zeg dat dan gewoon want niemand heeft zin in gezeik.

Voor de startende daters hier de afkortingen die je zeker gaat terugvinden in datingprofielen. Ik moest ze googlen dus doe er je voordeel mee!

Les 1 ONS is niet dat je match het al over jullie  ‘samen’ heeft maar is een One Night stand! Dan weet je gelijk ook wat ‘Geen ONS’ betekent!

FWB is Friend with Benefit, dat is seks + het leuk hebben met elkaar zonder verplichtingen. Dus wel de lusten maar niet de lasten van een een vaste relatie.

Toy of scharrel? Dan is degene in ieder geval niet op zoek naar een vaste relatie.

Tip 5. Creativiteit in je openingszin loont!

Waarom alleen hartjes of likes sturen als je de kans hebt om de vrouw of man van je dromen tegen te komen? In de kroeg vroeger knoopten we toch ook een gesprekje aan? Een leuke openingszin nodigt de ander ook uit om terug te reageren. Alles begint met communicatie dus doe een beetje je best. En ladies, wij mogen ook als eerste reageren tegenwoordig!

De top 3 van afknappers:

 • Hi, hoi, hey

 • Ben je hier voor seks?

 • Wat zoek jij hier?
  Ik krijg dan altijd de neiging om te zeggen dat ik op zoek ben naar een nieuw koffiezetapparaat…  natuurlijk willen we allemaal weten wat we zoeken op een datingapp maar waarom moet dat in de openingszin?

Wat wel werkt? Zeg iets leuks over de persoon net als je in de kroeg vroeger deed. Stel een leuke vraag over de foto’s die je ziet.  

Tip 6. Stel open vragen aan je match!

Natuurlijk ben je super enthousiast en wil je graag aan je match vertellen wie je bent en wat je bezighoudt maar vergeet niet ook vragen te stellen. Toon interesse in de ander en stel open vragen. Voor de degenen die daar moeite mee hebben, open vragen beginnen met Wat, wie, waar, wanneer of hoe. Ook niet gelijk je hele levensverhaal in geuren en kleuren vertellen inclusief het gezeur van je ex want daar zit je match niet op te wachten. Hoe zou jij het vinden als de ander alleen maar over zichzelf vertelt?

Tip 7. Houd het luchtig!

Neem het vooral niet te serieus en geniet van de lol want uiteindelijk heb je iemand alleen op een paar foto’s uitgekozen. Gooi er ook een beetje humor in! En geniet van de aandacht!

Of je match echt zo leuk is moet nog blijken dus niet teveel verwachting hebben van leuk appverkeer. Wij vinden dat je iemand toch echt gezien en gehoord moet hebben want het is verleidelijk om al verliefd te worden tijdens het appen. Ogen, stem, gezichtsuitdrukking, lach, bewegingen zeggen zoveel meer dan platte tekst op de app. Een live-ontmoeting na niet te lang app verkeer kan teleurstellingen voorkomen.

Onze tips voor die eerste live-ontmoeting?

 • Zeker voor de dames: nooit zonder een naam, achternaam en een telefoonnummer afspreken. Ik geef nooit mijn nummer als eerste. Liever nog een linkedin profiel of een facebookprofiel ontvangen eerst. Dan weet je echt met wie je afspreekt en als de ander echt in je geinteresseerd is geeft hij/zij dat echt wel. En anders weet je ook genoeg.

 • Spreek af op neutraal terrein de eerste keer bijvoorbeeld in een koffietentje of een café.

 • Geef de gegevens van je date en de locatie waar je afspreekt aan een vriend/vriendin.

 • Doe koffie of een drankje zodat je niet gelijk uren vast zit aan elkaar. Je kunt altijd je date nog verlengen als hij of zij echt zo leuk is en er een lunch of etentje aan vastplakken!

 • Je date is ook zenuwachtig maar drink niet teveel alcohol want voordat je het weet zie je ineens een Brad Pitt of een Doutzen Kroes in hem of haar door dat drankje teveel.

 • Stel je date niet voor aan je kind(eren). Kinderen hebben al genoeg te verwerken na een scheiding.

 

Meer lezen?

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top