Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

Hoe voorkom je dat jouw kinderen de dupe worden van de scheiding

Als de decembermaand je niet heeft gebracht waar je zo op had gehoopt wat doe je dan? Door blijven ploeteren of hak je de knoop door? Na de feestdagen nemen veel mensen een beslissing over hun huwelijk. Het aantal scheidingen is hoog aan het begin van het nieuwe jaar.

Ik schrik me rot iedere keer als ik de cijfers zie. Wist jij dat 1 op de 3 huwelijken strandt en 70.000 kinderen een scheiding van hun ouders meemaken? Weet je wat het gekke is: we willen allemaal goed voor onze kinderen zorgen, toch? Waarom laten we het kind dan knel zitten tussen twee ruziënde ouders?

Het maakt niet uit of je al een tijdje gescheiden bent of net hebt besloten dat jullie uit elkaar gaan. Ook de reden van jullie scheiding doet er nu niet toe.

Wat er wel toe doet is dat jij altijd een keuze hebt. En 100% verantwoordelijk bent voor de keuze die jij maakt. Dat klinkt misschien hard, maar het is wel waar.

Kinderen en scheiding

Je kinderen scheiden mee. Of moet ik zeggen; lijden mee? Dat is nooit de bedoeling maar het gebeurt wel steeds vaker. Het aantal echtscheidingen stijgt nog steeds. Het kabinet geeft zelfs aan in haar plannen dat ze maatregelen gaat treffen. Om het aantal vechtscheidingen drastisch omlaag te brengen. Met als reden; omdat de kinderen de dupe zijn.

Ja, ik weet het want ik ben zelf 10 jaar geleden gescheiden. Je bent alles behalve gelukkig in je scheidingsperiode.  Je wereld staat op z’n kop. Je toekomst is onzeker. Je bent jezelf niet en dat is ook niet zo raar. Die snelkookpan van emoties blijft maar sissen. Het is lastig om je te concentreren op iets anders omdat je 24/7 bezig bent met je scheiding. Boos omdat je partner verliefd is op die jongere collega. Verdrietig omdat dat complete gezin nooit meer terugkomt. Bang om alleen verder te moeten gaan.

Scheiden is keuzes maken

Zodra de ergste rook een beetje is opgetrokken komt er een keuzemoment, ook voor jou. Je kunt kiezen uit 2 opties:

Optie 1: een jarenlange strijd met je ex. Waarbij je bankrekening leegloopt door peperdure rechtszaken. Dit heeft een negatieve invloed op je verdere leven en op een eventuele nieuwe partner. Je verliest vriendschappen omdat ze je gezeur zat zijn. Je krijgt lichamelijke en psychische klachten door jarenlange stress. En het allerbelangrijkste het gevolg is dat je kinderen beschadigd worden voor de rest van hun leven.

Optie 2: je stinkende best doen om de communicatie te verbeteren met je ex. Zodat jullie, zonder strijd, samen als ouders van jullie kinderen de draad weer oppakken. Waarbij ‘partners in ouderschap’ (1) een mogelijkheid is. De kans op een gelukkig leven met een eventuele nieuwe partner groter wordt. En het allerbelangrijkste dat jullie kinderen zich kunnen ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen, die met beide ouders een goede relatie hebben.

Vind je dat een lastige keuze? Omdat je nog zo boos en gekwetst bent door je ex?
Zou je de communicatie met je ex wel willen verbeteren als je wist HOE je dat aanpakt?
Ben je bang dat de kinderen last hebben van je scheiding?

Hoe zou het voor je zijn om weer zonder strijd of stress goed te communiceren over de kinderen? Dat jullie weer samen aanwezig kunnen zijn bij de belangrijke momenten voor je kind; afzwemmen, schoolmusical of diploma-uitreiking? Ieder kind heeft de wens dat beide ouders daar naast elkaar zitten. Zonder dat de spanningen te voelen zijn. Je kind houdt van jullie allebei.

Genoeg gelezen? Bel me voor een oriënterend gesprek waarin we samen kijken naar jouw situatie en hoe jij en je kinderen weer relaxt en gelukkig kunnen worden in 2018.

Tot snel,

Yvonne

 

06-53414166

Bronnen

(1) Tineke Rodenburg en Leoniek van der Maarel, Schipaanpak Fase 5

 

ps. Je kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden is het rotste gesprek dat gevoerd moet worden. Ik weet zeker dat jij het rotste gesprek goed wilt doen. Je wilt ze geen onnodig extra verdriet bezorgen. Mijn gratis spiekbriefje helpt je daarbij:
Papa en mama gaan scheiden.
Papa en mama gaan scheiden

Meer lezen?

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches