Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven
boek

Wat helpt als kinderen met je ex op vakantie zijn. 5 tips

Vakantie zou voor iedereen iets om echt naar uit te kijken moeten zijn. Toch is dat niet altijd zo. Het kan aanvoelen als overleven als kinderen met je ex op vakantie zijn. Voor gescheiden ouders zijn vakanties heel vaak moeilijke weken, zeker als je je kinderen langere tijd niet ziet. Ik deel graag met je wat helpt als kinderen met je ex op vakantie zijn.

Hoe kijk jij naar de zomervakantie?

Zie jij er tegenop?
Of
Kijk je ernaar uit?

Kinderen missen als ze op vakantie zijn met je ex

Ik hoorde het weer vaak de afgelopen weken in mijn (online) coachpraktijk. Dat we er vaak tegenop zien, ook al gunnen we onszelf ook een paar weken me-time. Je kinderen lang moeten missen als ze op zomervakantie zijn met de andere ouder is gewoon lastig. De zomervakantie is wel een verhaal apart, is mijn ervaring. Ik vond dat destijds moeilijk en bungelde tussen het tijdelijk loslaten van mijn moederrol en mogen genieten van tijd voor mezelf om mijn batterij weer op te laden. Het went nooit helemaal om je kinderen lang niet te zien, maar de pijn slijt naarmate de tijd voorbij strijkt als je durft met het leven mee te veranderen. 

Uit het boek: Nieuwe start na je scheiding (H2)

Ik heb een paar jaar na mijn scheiding een modus gevonden die werkt voor mij. Als de zomervakantie er weer aankomt en mijn kinderen drie weken bij hun vader zijn, is het volgende nog steeds mijn routine:

De eerste week heb ik tijd voor mensen die ik graag wil zien en geniet ik van veel me-time, naast werken en even niet hoeven zorgen (en niet iedere dag iets nieuws bedenken om op tafel te zetten). Of ik ga zelf een weekje weg of een cursus doen. Aan het einde van week twee heb ik alles wel gedaan wat ik graag wilde doen. Dan begint de worsteling met mezelf. 

Een leidinggevende zei ooit tegen me dat ze aan me kon aflezen dat deze derde vakantieweek de slechtste week van het jaar voor mij was. Heel confronterend vond ik dat toen ze dat tegen me zei, ondanks haar medeleven, want ik deed zo mijn best om die ploetermoeder niet te laten zien op mijn werk. Dat lukte dus niet en als jij denkt dat jij dat wel kan, stop daar mee want het leven is geen toneelspel. Ze had zo gelijk. Je bent ook maar een mens en je mag tekortschieten, al voelt dat soms heel belabberd. 

Thuiskomen na een werkdag in een stil huis met lege slaapkamers is gewoon akelig als dat drie weken lang is. Iedere dag werd ik dan een beetje somberder. Mindere dagen werden echte rotdagen omdat het ongemak, het gedoe en het gemis steeds een beetje groter wordt. Mijn draaglast was kennelijk niet groot genoeg. Hulptroepen hielpen ook niet echt meer, al is afleiding altijd fijn. Ik ploeterde me door deze week heen door de dagen te tellen tot ik ze fysiek weer vast kon houden. Inmiddels heb ik ook een nieuwe partner die ik kan vasthouden en kan ik genieten van deze vrije weken.

Vroeger toen ze klein waren liep de thuiskomst van mijn meiden nog wel eens uit in een grote oncontroleerbare huilbui als ik dan de voordeur opendeed na drie weken. Dan mocht ik ze daarna uitleggen dat je ook kunt huilen van geluk en dat mama niet verdrietig maar héél blij was. Inmiddels zijn het bijna volwassen meiden, hebben ze mobiele telefoons en is er tijdens vakanties regelmatig contact waardoor hun afwezigheid ook minder drukt op mijn gemoedsrust. Dus geef je kinderen, in overleg met de andere ouder, en telefoon of laat ze regelmatig contact zoeken met de andere ouder met jouw telefoon. Voor kinderen is het ook moeilijk om de andere ouder langere tijd niet te zien. 

Meer lezen uit het boek Nieuwe start na je scheiding? Klik hier

5 tips die helpen als je kinderen met je ex op vakantie zijn

Je kinderen lang niet zien gaat nooit wennen, maar je kunt wel leren er beter mee om te gaan.

HOE? 

  • Door lief te zijn voor jezelf in deze lastige weken.
  • Je kinderen een leuke vakantie met de andere ouder te gunnen.
  • Jezelf ook wat te gunnen en daar ook echt de tijd voor te nemen.

Ik heb een paar tips voor je die mij en andere gescheiden ouders hebben geholpen om tijd voor jezelf te hebben en er echt van te kunnen genieten.

1. Praat erover met anderen want je bent niet de enige met dit gevoel (echt niet, al voelt dat wel zo)

2. Beweeg of ga sporten, ook als je liever in je bed of op de bank blijft liggen.

3. Spreek af met mensen die je lang niet hebt gezien, want je hebt nu wel tijd.

4. Ga die cursus doen die je altijd al wilde doen (alles kun je nu online doen)

5. Geef jezelf iets leuks cadeau: dat boek van je favoriete schrijver, dagje sauna, weekendje weg of dagje strand.

 

Meer weten over hoe jij weer gelukkig wordt na de scheiding? 

Meld je aan voor mijn masterclass Nieuwe start na je scheiding.

Meer lezen?

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

4 reacties op “Wat helpt als kinderen met je ex op vakantie zijn. 5 tips”

  1. Geweldig (DR OSOBA) heeft mijn verbroken relatie hersteld, ik had serieuze problemen met mijn vriendin, mijn relatie liep op de klippen en ik was er kapot van. Mijn geliefde heeft het uitgemaakt en het werd een heel groot en moeilijk probleem ik stierf bijna van liefdesverdriet, ik moet een oplossing vinden, ik ging naar 3 verschillende spreukenmakers ze faalden me allemaal, ik wist echt niet meer of spreuken waren echt dus toen ik op een ochtend aan het zoeken was, zag ik een aantal goede recensies over (DR OSOBA), ik was eerst een beetje sceptisch, maar ik kocht een liefdesspreuk van hem en hij zei dat hij de tijd zou nemen om een ​​liefdesspreuk te doen die zal mijn vriendin binnen 2 dagen terugbrengen, na 2 dagen zoals hij zei, heeft mijn geliefde zich met mij verzoend. Het voelde goed om mijn geliefde terug te hebben, toen ze terugkwam, zei ze dat ze me nooit meer zou verlaten. Ik zag haar transformeren van een bad girl naar een good girl . geluk is het beste woord om te beschrijven hoe ik me voel, heel erg bedankt meneer E-mail hem voor een relatie en vele andere situaties waar u hulp bij nodig hebt. drosobasolutioncenter@gmail.com of whatssapp +2348107577983.

  2. Mijn man verliet me voor een jongere vrouw en ik was er kapot van. Het was alsof ze hem in een kwade spreuk had, Collin keerde zich van de ene op de andere dag tegen me zonder enige waarschuwing. Het gebeurde begin dit jaar, ik was wanhopig op zoek naar hem om terug te keren omdat we samen veel hadden opgebouwd en het zou de harten van de kinderen breken. Ik heb elke website voor het casten van spreuken gebruikt die ik kon vinden zonder resultaten. Toen zag ik een bepaalde getuigenis over Dr. Ilekhojie en het gaf me echt hoop omdat het vergelijkbaar was met mijn geval. Ik nam contact met hem op en hij legde me alles uit over wat ik moest doen. Hij begon in april met mij te werken en als gevolg van al zijn geweldige werk is Collin hier nu naast me, wat een droom is die uitkomt. Ik ben zo blij en bevoorrecht dat ik Dr Ilekhojie heb ontmoet. Voor hulp kunt u bij hem terecht. Whatsapp: +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

  3. Ik heb de afgelopen 8 maanden een gebroken hart gehad nadat Shawn het met me uitmaakte, maar nadat ik getuigenissen van mensen over Dr Ilekhojie zag, was ik erg blij om hem om hulp te vragen. Hij legde alles uit wat nodig was om de verzoeningsspreuk uit te voeren en ik vertrouwde hem met heel mijn hart. In precies 3 dagen belde mijn vriend die me maandenlang spookte, me 15 keer op een plek. Ik was geschokt omdat hij degene was die me blokkeerde en verhuisde. Nu zijn we gelukkig samen en verwachten we ons eerste kindje samen. Ik wil Dr Ilekhojie waarderen voor zijn grote hulp en ook het publiek waarschuwen voor deze geweldige man. Neem persoonlijk contact met hem op als je zijn hulp nodig hebt. Bel/Whatsapp +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

  4. Angelina Brooks

    Ik zag een prachtige getuigenis van Helmah op een verzoeningspagina over de goede daden van Dr. Ilekhojie. Ik heb nooit geloofd, want ik heb nog nooit eerder iets over zo’n wonder gehoord. Niemand had me ervan kunnen overtuigen totdat Dr. Ilekhojie een geweldig werk voor me had gedaan dat mijn gebroken huwelijk herstelde na zes maanden scheiding. Ik was echt geschokt toen mijn man neerknielde en smeekte om vergeving voor mij om hem terug te accepteren. Ik heb echt een tekort aan woorden om mijn waardering te tonen aan Dr Ilekhojie voor wat hij voor mij en mijn hele familie heeft gedaan. We zijn gelukkig samen en er is rust in mijn huis. Dit alles is mogelijk dankzij zijn verzoeningsspreuk. Neem nu contact met hem op voor elke vorm van hulp die je nodig hebt via Whatsapp/viber: +2348147400259) of e-mail: gethelp05@gmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches