Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

 

De 5 grootste talenten van moeders in balans na hun scheiding

Hoe zit het met jouw balans?

Je kent ze vast wel: gescheiden moeders die álles in balans hebben: ze hebben leuke kinderen, een goede baan, zien er verzorgd uit, zijn gastvrij, sporten en eten gezond. En dan zijn ze ook nog eens altijd vrolijk en positief terwijl ze net een scheiding achter de rug hebben. Hoe ze dat doen? Ik heb ontdekt dat deze vrouwen 5 talenten bezitten die heel waardevol zijn voor iedereen die op zoek is naar meer rust en stabiliteit.

1. Ze streven eigen doelen na

 

Als je weet wat je wilt, heb je ook doelen waar je naartoe kunt werken en kun je daarop focussen. Of dat nu is dat je dochter slaagt voor haar examen of dat je binnen 3 jaar partner wilt zijn bij het bedrijf waar je werkt. Kiezen is gewoon makkelijker als je weet waar je het allemaal voor doet. Maak je eigen top-prio lijstje en ga dat nastreven. Dan ga je als vanzelf hoofd- en bijzaken scheiden omdat je weet wat jouw prioriteiten zijn in het leven. Je kiest ervoor om jouw eigen leven letterlijk te leiden in plaats van je te laten leven. It’s my life weet je nog?

2. Ze hebben aanpassingsvermogen

Als je weet waar je het voor doet, ben je minder geneigd om je uit het veld te laten slaan door de eerste de beste tegenslag. Tegenslagen horen nu eenmaal bij het leven. Maar je kunt wel – net als deze gescheiden moeders – de manier waarop je omgaat met tegenslagen veranderen. Door bijvoorbeeld je strategie aan te passen of te kiezen voor een geheel andere aanvliegroute. Soms hoef je er alleen maar anders tegenaan te kijken. Wil jij dat ook leren? Maak dan een realistische planning voor jezelf om je doel te behalen, houd focus en stress niet als het even tegenzit. Onthoud dat je niet altijd de controle hebt over hoe alles loopt. Word ook niet boos als je af en toe je planning moet aanpassen want dat slurpt alleen maar onnodige energie van je. Die energie kun je beter gebruiken om sneller bij je einddoel te komen.

3. Ze weten hoe ze ‘nee’ moeten zeggen

Denk even na over het volgende: Ik zie zoveel mensen altijd maar ‘ja’ zeggen terwijl ze eigenlijk ‘nee’ bedoelen. Meer doen dan je aankunt is dé manier om gestrest te raken. Het zorgt er ook nog eens voor dat je je nergens écht op kan richten en de dingen vervolgens maar half doet. ‘Nee’ zeggen is niet altijd makkelijk maar je kunt beter iemand teleurstellen door van te voren al ‘nee’ te zeggen dan ze niet goed te helpen omdat je – en dat wist je stiekem best – veel te druk bent.

Vind je ‘nee’ zeggen lastig? Wacht dan niet langer en download mijn gratis toolkit “Nooit meer ja zeggen als ik nee bedoel” en je ontvangt een praktisch coachplan waardoor jij sneller en vaker ‘nee’ zegt als je een verzoek krijgt. Klik hier.

4. Ze kunnen delegeren

Delegeren klinkt altijd een beetje ingewikkeld, maar het is eigenlijk niets anders dan het inzetten van de hulp van anderen om je doelen te behalen. Hoe fijn klinkt dat? Ik weet dat het verleidelijk is om altijd alles zelf op te pakken, zowel thuis als op je werk. Want het is ‘sneller klaar als je het zelf even doet’ of ‘je kunt dit beter dan je collega’ of ‘ als jij het niet zelf doet duurt het veel te lang’. Op de korte termijn is dat vaak ook zo, maar delegeren kan je ook een hele hoop voordelen opleveren op de langere termijn. Je motiveert anderen doordat je ze het vertrouwen geeft die waardevolle taak te mogen uitvoeren. En belangrijker: jij hebt extra tijd over om je te blijven focussen op jouw doelen. Die doelen die je wilde behalen! Weet je nog?

Delegeren kan iedereen trouwens leren! Kijk eerst welke taken je kunt uitbesteden aan anderen en maak afspraken met de ander over het resultaat dat je graag wilt zien. Motiveer en enthousiasmeer ze, en je zult zien dat je heel veel kunt hebben aan goede mensen om je heen.

5. Ze zorgen goed voor zichzelf na hun scheiding

Wat is voor jou belangrijk? Genoeg slaap, die wekelijkse yogales, een afspraak bij de schoonheidsspecialiste, een boswandeling of een gezellig etentje met vrienden? Wat het ook is, zorg ervoor dat je jezelf op nummer 1 zet van je to-do lijstje. Het is cliché maar hartstikke waar: je kan alleen goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Net als in het vliegtuig; zet eerst je eigen zuurstofmasker op voordat je je kinderen helpt. Klinkt misschien raar of zelfs egoïstisch omdat je altijd in de weer bent voor anderen maar oh zo belangrijk.

Persoonlijke coaching voor, tijdens en na een scheiding

Scheiden is hectische en emotionele periode. Er komt veel op je af. Belangrijk om mentaal en fysiek overeind te blijven in deze chaotische periode.

Je hoeft het niet alleen te doen maar je moet wel zelf door deze zware periode heen. Als je merkt dat het niet zo soepeltjes gaat blijf dan vooral niet aanmodderen want dat is niet nodig. Als scheidingscoach help ik je graag juist door praktische en persoonlijke sessies waarin ik je ook leer hoe je op een simpele manier ook mindfulness kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Met als doel dat je weer rust en ontspanning vindt. Wil je meer weten maar dan een afspraak voor een gratis strategiegesprek. Laat je gegevens hier achter dan neem ik contact met je op

Groetjes,

 

Yvonne

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches