Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

Van lief zijn voor de ander naar ook lief zijn voor jezelf

Gewoon ‘nee’ zeggen

Ruimte en rust pakken

Lief zijn voor jezelf

Zonder je schuldig te voelen

Doe jij het in je relatie?

 

Of ben je iemand die zich aanpast aan de verwachtingen van je partner omdat je stiekem bang bent voor afwijzing? Maak jij je druk over wat de ander van je vindt? Maak jij jezelf ondergeschikt aan je gezin en je partner omdat je niet wilt mislukken als ouder?

Als je heel eerlijk bent: hoe lief ben je dan voor jezelf?

Je ziet het aan mensen die het wel zijn: ze stralen kracht uit, alles wat ze zeggen komt vol vertrouwen uit hun mond, ze durven voor zichzelf te staan, en kunnen omgaan met kritiek.

Stel dat je de balans van 2017 voor jezelf opmaakt, dan moet je misschien toch bekennen dat het bij jou het omgekeerde is en dat je voornamelijk op een ander gericht bent. En dat kritiek die op je wordt geleverd je heel hard raakt.

Als je lief wilt zijn voor jezelf zorg dat je een eigen mening krijgt en ga luisteren naar wat je zélf te zeggen hebt. Waarom wachten? Besluit gewoon nu dat je in 2018 lief voor jezelf zal zijn omdat je het waard bent. Hoe je dat simpel bereikt? Door deze 4 tips op te volgen:

 

Maak jezelf belangrijk op je to-do lijstje

Jij mag op nummer 1 staan, jij bent belangrijk. Lief zijn voor jezelf betekent dat je er net zoveel toe doet als die ander. Neem je niet zo makkelijk je plek in? Heb je niet zo snel je antwoord paraat? Of vind je het lastig om je mening direct klaar te hebben als je partner iets vraagt? Dat betekent niet dat je niet goed genoeg bent of minder waard bent dan de ander. Je hebt gewoon iets meer tijd nodig. Vraag je partner dan om die extra bedenktijd en kom er dan op terug.

Pak de negatieve gedachten over jezelf aan

Denk jij gelijk als je tip 1 leest: “Ja maar ik kan mezelf toch niet altijd op nummer 1 zetten? Dat is hartstikke egoïstisch.” Begin met al je gedachten op te schrijven en onderzoek of je zeker weet dat iedere gedachte over jezelf écht waar is. Hoe weet je dat zo zeker, heb je bewijs? Stel jezelf de vraag wie je bent als je die negatieve gedachte niet meer zou hebben?

Luister eerst naar jezelf

Lief zijn voor jezelf betekent dat je aandacht hebt voor wat jij graag wilt en gaat luisteren naar jouw verlangens. Ik weet dat het lastig is om nee te moeten zeggen als je partner je iets vraagt te doen. Maar je wilt ook 2 keer per week sporten dus probeer te luisteren naar jouw innerlijke stem dat tegen je zegt dat het je sportavond is vanavond. Dus zeg je nee tegen je partner als hij/zij je vraagt om thuis te blijven.

Gun jezelf tijd om te leren

Gun jezelf tijd om te leren

Gun jezelf tijd en ruimte om zelfcompassie aan te leren. Lief zijn voor jezelf door jezelf belangrijker te gaan vinden in een relatie leer je stapje voor stapje. Al die kleine stappen leiden uiteindelijk tot grote stappen. Vergeet niet stil te staan bij kleine successen. Vier ze!

Zo ben ik zelf jaren geleden met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling aan de slag gegaan. Ik ontdekte dat ik op de automatische piloot leefde en alleen maar bezig was met alle ballen in de lucht houden. Mijn eigen bal die was al heel lang zoek. Als ik nu terugkijk denk ik alleen maar: “Hoe kon ik zo streng voor mezelf zijn?” Nu weet ik heel goed wat ik zelf wil en zeg ik makkelijker ‘nee’ zonder schuldgevoel. Ik mag gewoon mijn plek innemen, net zoals jij dat ook mag.

Herkenbaar? Merk je dat je het lastig vindt om voor jezelf op te komen? Ik help je graag de juiste weg te kiezen en 2018 jouw jaar te maken. Bel me voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

groetjes Yvonne

06-53414166

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches