Opkrabbelen na je scheiding

Opkrabbelen na je scheiding… Herken je het gevoel dat je jezelf bent kwijtgeraakt in je huwelijk of in je relatie? Ben je op zoek naar de oude versie van jezelf nu uit elkaar zijn? Ik hoor dit iedere dag van de ouders die ik coach bij hun scheiding en het verder gaan na scheiding. En ik herken het ook want makkelijk is het zeker niet.. 

Scheiden is een emotionele achtbaan

Ik vond dat destijds zo stom van mezelf dat ik, die sterke vrouw, de weg kwijt was. Boos was ik op de wereld maar ook op mezelf dat ik dat had laten gebeuren. Het heeft me echt wel een tijd gekost om weer te genieten en een beetje leuk gezelschap te zijn voor anderen en mezelf. Niemand zat natuurlijk te wachten op een grammofoonplaat die maar blijft hangen. Terwijl ik zo hunkerde naar aandacht en bevestiging van mijn vrienden en familie dat ik het goed deed als net gescheiden moeder. Ik voelde me niet begrepen. Zij wisten niet door welke achtbaan ik ging en hoe zwaar het was om alle ballen in de lucht te houden. Zij waren niet gescheiden en konden me ook niet echt begrijpen.

En wat ga je dan doen als je in deze eenzame, emotionele rollercoaster terecht komt? Je wilt je niet alleen en in de steek gelaten voelen want dat doet pijn. En we willen allemaal geen pijn voelen dus we gaan de pijn uit de weg. Door afleiding te zoeken, en dat doen we overigens vaak onbewust. In sporten, drinken, roken, eten, netflixen, uitgaan, daten, werken en kinderen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Herken jij jezelf hierin? Schaam je niet want het is heel menselijk.

Scheidingscoach helpt je opkrabbelen na je scheiding

Opkrabbelen na je scheiding klinkt zo makkelijk. Maar wat doe je met al die emoties? Je verliest zo veel door je scheiding. Dat opkrabbelen na je scheiding kost tijd. Ik weet als geen ander hoe pijnlijk en eenzaam een scheiding kan voelen. En ik kan die rottijd, ondanks dat dit in 2008 was, nog steeds zo voor de geest halen. Sommige dingen waar je maar één keer mee in je leven en een scheiding is daar er één van (tenminste dat hoop ik wel). Je weet van tevoren niet hoe je daar het beste mee om kunt gaan of op zal reageren.

Had ik toen maar geweten wat ik nu weet door alle opleidingen die ik heb gedaan.

Had ik me toen maar kunnen laten coachen door een scheidingscoach, maar die waren er in 2008 nog niet.

Had ik toen maar kunnen leren hoe ik uit deze emotionele achtbaan kwam.

Dan had ik zeker sneller kunnen opkrabbelen na een scheiding.

Zeker geweten dat ik op de goede weg naar rust en geluk zat.

Mezelf kunnen laten helpen door een ervaringsdeskundige.

Minder korte lontjes naar mijn kinderen gehad.

Minder tijd verspild aan kansloze dates.

Meer tijd aan mezelf kunnen geven.

Me minder alleen gevoeld.

Eerder en meer genoten.

Minder zorgen gemaakt.

Meer geleefd.

Meer rust.

Meer ik.

Professionele vriendin tijdens een scheiding

Een cliënte die ik als coach hielp door de emotionele achtbaan te komen, omschreef me als een professionele vriendin en dat vond ik zo’n mooie omschrijving. Voor mij staat voorop dat niemand een scheiding alleen hoeft te doen omdat het zo pijnlijk is. Daarnaast voel je al alleen genoeg, ineens zonder partner en je kinderen niet meer altijd bij je kunnen hebben. Alsof dat niet pijnlijk genoeg is.

Ik ben heel eerlijk. Ik kan het niet minder pijnlijk maken maar ik kan je wel helpen sneller door deze emotionele achtbaan te gaan en zorgen dat je de weg naar rust en geluk inslaat. Ik weet als geen ander wat de valkuilen zijn en gun je dat je daar zo min mogelijk instapt onderweg. Jij gaat weer opkrabbelen na je scheiding.

Je hebt twee keuzes bij het opkrabbelen na je scheiding.

  • De snelle route
  • De langzame route

Ik gun jou de snelle route met een expert en ervaringsdeskundige maar het is aan jou.

Je bent welkom voor een online kennismakingsgesprek met mij om te kijken of coaching iets voor je is. Plan nu hier jouw gesprek direct in mijn agenda.