Inloggen 'Mijn Account'

Over Yvonne

Ik ben Yvonne Soons

Levensgenieter, moeder, partner, coach, ondernemer, vrijwilliger, mantelzorger, wereldreiziger, bedenker van de methode ‘Sterk uit je scheiding’ en auteur van het boek: ‘Nieuwe start na je scheiding’.

Relatieproblemen

Nadat er kinderen kwam, waar we natuurlijk heel gelukkig mee waren, vond ik het best lastig om alle ballen in de lucht te houden. Een perfectionist is nu eenmaal niet snel tevreden over zichzelf. Een fijne partner, goede collega, gezellige vriendin, leuke zus, lieve dochter kwam nog meer onder druk te staan, omdat ik ook de beste moeder wilde zijn. Ik gaf de kinderen veel aandacht en ik vond dat ook belangrijk. Ik was soms te uitgeblust om nog iets leuks te doen met mijn partner. Terwijl we vroeger, voordat we kinderen kregen, veel deden met vrienden. Er kwam steeds vaker gedoe en ruzie, omdat hij mij veranderd vond. Ik vond dat lastig om te horen, want ik was in mijn ogen mee veranderd met het gezin waarin nu ook 2 kinderen waren. We konden hier geen goed gesprek meer samen over hebben, met als gevolg dat ik me nog meer ging focussen op de kinderen en hij steeds vaker zijn eigen plan trok. Ik vond dat steeds vaker oké, omdat er dan geen spanning was. We verwijderden langzaam verder van elkaar, met als gevolg dat de barstjes grote scheuren werden in onze relatie. We waren allebei niet meer happy als liefdespartners. We draaiden samen de familie BV. Ik voelde me eenzaam, terwijl ik in een huwelijk zat.

Scheiding

Na daar een tijdje mee rond gelopen te hebben en te denken dat het wel over zou gaan als we op vakantie zouden gaan of de feestdagen hadden overleefd, werd het onhoudbaar. We gingen in relatietherapie, om zeker te weten dat we er alles aan hadden gedaan voor onszelf en voor onze dochters. Ik wilde hen zo graag laten opgroeien in een liefdevol gezin, met een vader en een moeder in één huis. Het was heel pijnlijk, toen bleek dat deze relatietherapie niet meer mocht baten. De scheuren bleken te groot geworden en waren niet meer te lijmen. Ik was verdrietig en boos. Ik had gefaald als ouder, maar ook als partner. Toch voelde ik ook een soort van opluchting, omdat er nu wel duidelijkheid was en ik van die spanning af dacht te zijn. 

Nieuwe start

De scheiding en het co-ouderschap bracht ook weer gedoe met zich mee en dat ongelukkige gevoel bleef nog lang hangen. Ik moest eerst mezelf hervinden, leren wie ik was zonder partner en mijn eigen fundament stevig neerzetten. Ik leerde dat ik mezelf en mijn trauma en patronen zo weer mee nam in de volgende relatie. Machteloos en frustrerend vond ik dat. Zo eindigen nieuwe liefdes met liefdesverdriet trust me…

Weten wie je bent en wat je wilt

Als ik terugkijk op mijn liefdesleven had ik liever eerder gewerkt aan die solide relatie met mezelf, want alle liefde begint bij jezelf. Daarna komt houden van een ander en een gezonde relatie. Je bent welkom!

Geen gezamenlijke toekomst meer

Ineens werd alles anders. Mijn hele leven stond op z’n kop. Er was geen maatje meer. Geen toekomst meer. Geen zekerheid meer van een relatie hebben. Ik moest alleen verder. Ik vond het zwaar om alles alleen te moeten doen als werkende moeder met twee kleine kinderen. Wat ik zelf graag wilde bereiken, naast het moederschap en mijn werk, wist ik niet meer. Ik was maar aan het rennen om alle ballen in de lucht te houden. 

Ik had zo gehoopt snel weer gelukkig te worden na mijn scheiding, maar ik voelde vooral angst, falen en eenzaamheid. Weer lag ik nachten te piekeren, over hoe verder. Ik was nog onzekerder over mezelf geworden door de relatiebreuk. Dat stemmetje in mijn hoofd bleef me maar vertellen dat ik niet leuk genoeg of slim genoeg was.

Ik bezocht een psycholoog, kindercoach en volgde mindfulness en yogales. Ik schreef notitieboekjes vol, deed een schildercursus, ging alleen op vakantie en ging online daten. Ik maakte stapje voor stapje een nieuwe start na mijn scheiding. Ik kwam er achter dat ik veel meer alleen kon, dan ik vooraf dacht. Dat voelde fijn, maar het had me wel een paar jaar gekost om alle stukjes bij elkaar te verzamelen die ik nodig had om dat echt goed te kunnen.

Ik zag anderen hetzelfde overkomen, niet zo raar want 1 op de 3 huwelijken en 1 op de 2 samenwoon-relaties strandt. Steeds vaker kwamen mensen me bevragen hoe ik mijn scheiding had aangepakt en hoe ik weer gelukkig was geworden. Ik bleek een voorbeeld voor ze te zijn, omdat ik weer straalde, vrolijk was, alleen ging reizen met mijn kinderen of samen met mijn nieuwe partner.

Dat moet anders

Ik dacht: als ik dit kan, kan een ander dat ook. Ik kan ze helpen dit sneller te doen dan dat ik het zelf hebt gedaan. Het gaat uiteindelijk niet om materialistische zaken en geld, maar om warmere banden met je kinderen en zelf weer kunnen genieten. Ontspannen, gelukkige ouders zorgen voor gelukkige kinderen. 

Ik gooide het roer om zoals de dat zo mooi zeggen. Ik heb me laten omscholen van private banker tot gecertificeerd Lifecoach voor mensen die te maken krijgen met een scheiding. 

Bij mij is dat opgejaagde gevoel en het knagende schuldgevoel verdwenen. Wendbaarheid, daadkracht, doorzettingsvermogen, zelfspot en een gezonde dosis moed hebben mij geholpen om mijn droomleven te verwezenlijken. Ik woon inmiddels met mijn gezin vlak achter het strand en heb iedere dag dat vakantiegevoel als ik met mijn hond langs het strand loop. 

Door mijn eigen scheiding kan ik als coach nu anderen nog beter helpen. Ik ben zo trots als ouders door mijn coaching weer weten wie zelf zijn, verder kunnen zonder de ander en weten wat zij zelf belangrijk vinden in hun leven. Dan is mijn missie geslaagd.

"Gewoon Yvonne"

Lees vooral ook de ervaringen hier op mijn website, want ik vind het best om over mezelf te zeggen waar ik voor sta. Dan hoor ik altijd gelijk dat zinnetje dat mijn vader vroeger altijd zei: ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Dus bij deze ‘gewoon Yvonne’:

Persoonlijke begeleiding

Ik help sinds 2015 ouders succesvol te scheiden door als goede collega-ouders verder te gaan en zelf de 2e helft van hun leven in te richten met alles wat ze belangrijk vinden en nog willen doen alleen, samen met hun kinderen of met de nieuwe partner.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:

Nieuwsgierig geworden? Bel of mail me voor het maken van een adviesgesprek van een half uur, waarin we kijken naar je situatie wat ik voor je kan betekenen daarin. Ik coach ook online dus je hoeft niet in de buurt te wonen. Je kunt ook nu gelijk een afspraak inplannen in mijn agenda.

Geaccrediteerd Life en scheidingscoach

Ik ben geworden waar ik zelf tevergeefs naar gezocht heb tijdens mijn scheiding in 2008. Een coach, een mentor en een sparringspartner die ouders in scheiding helpt om beter te communiceren met de andere ouder, zelf weer gelukkig te worden, een goede work-life balans te krijgen en de allerbeste ouder voor hun kinderen te zijn. 

Ik heb een Post HBO geaccrediteerd Life en loopbaancoach bij Balansgroep in 2015 gevolgd en ik ben sindsdien aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik volg ieder jaar intervisie en bijscholing. Inmiddels heb ik de volgende gespecialiseerde opleidingen en trainingen afgerond:

In de media

Ik ben echt super blij dat er steeds meer aandacht in de media komt voor de impact van scheiden! Toen ik de uitnodiging kreeg om hierover te praten in het radioprogramma Dit is de Nacht van NPO1 greep ik die natuurlijk direct aan. Journalist en presentator Willem de Gelder heeft mij geïnterviewd als ervaringsdeskundige en scheidingscoach over hoe ik weer gelukkig ben geworden na mijn scheiding. En welke lessen ik heb geleerd. Beluister hier de uitzending:

Mijn bijdrage hoor je terug bij de tijd van 04.00-05.00 en 05.00-06.00

Op 30 december 2020 stond ik in het AD waarin ik vertel over de invloed van de coronacrisis op familiale spanningen.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches