Oprichter Jezelf voor elkaar

Over Yvonne

Ik ben Yvonne Soons

Levensgenieter, moeder, partner, coach, ondernemer, vrijwilliger, mantelzorger, wereldreiziger, bedenker van de methode ‘Sterk uit je scheiding’ en auteur van het boek: ‘Nieuwe start na je scheiding’.

Nadat er kinderen kwam, waar we natuurlijk heel gelukkig mee waren, vond ik het best lastig om alle ballen in de lucht te houden. Een perfectionist is nu eenmaal niet snel tevreden over zichzelf. Een fijne partner, goede collega, gezellige vriendin, leuke zus, lieve dochter kwam onder druk te staan omdat ik ook de beste moeder wilde zijn. Ik gaf de  kinderen veel aandacht en ik vond dat ook belangrijk. Ik was soms te uitgeblust om nog iets leuks te doen met mijn partner. Terwijl we vroeger, voordat we kinderen kregen, veel uit gingen met vrienden. Ik was moe. Er kwam steeds vaker gedoe en ruzie, omdat hij mij veranderd vond. Ik vond dat lastig om te horen, want ik was in mijn ogen mee veranderd met het gezin waarin nu ook. 2 kinderen waren. We konden hier geen goed gesprek meer samen over hebben, met als gevolg dat ik me nog meer ging focussen op de kinderen en hij steeds vaker zijn eigen plan trok. Ik vond dat steeds vaker oké omdat er dan geen spanning was. We verwijderden langzaam verder van elkaar, met als gevolg dat de barstjes scheuren werden in onze relatie. We waren allebei niet meer happy als partners. We hadden eigenlijk alleen nog een gezin met 2 kleine kinderen samen. Dat voelde eenzaam, terwijl ik in een huwelijk zat.

De laatste redding was relatietherapie, dit om zeker te weten dat we er alles aan hadden gedaan voor onszelf en voor onze dochters. Ik wilde hen zo graag laten opgroeien in een liefdevol gezin, met een vader en een moeder in één huis. Het was heel pijnlijk toen bleek dat de relatietherapie niet meer mocht baten. De scheuren bleken te groot en waren niet meer te lijmen. Ik was verdrietig en boos: ik had gefaald als ouder maar ook als partner. Toch voelde ik ook een soort van opluchting, omdat er nu wel duidelijkheid was. We gingen uit elkaar. Ik moest alleen verder. Ik ging scheiden.

Geen toekomst meer

Ineens werd alles anders. Mijn hele leven stond op z’n kop. Er was geen maatje meer. Geen toekomst meer. Geen zekerheid van een relatie hebben. Ik was alleen. Het was loodzwaar om alles alleen te moeten doen als werkende moeder met twee kleine kinderen. Wat ik zelf graag wilde bereiken naast het moederschap in mijn werk wist ik niet meer. Ik was alleen maar aan het rennen om alle ballen in de lucht te houden. Opgejaagd voelde ik me. En moe. 

Ik had zo gehoopt gelukkig te worden na mijn scheiding maar ik voelde me afgewezen, angstig en alleen. Weer lag ik nachten te piekeren over hoe verder. Ik was nog onzekerder over mezelf geworden door de relatiebreuk. Dat stemmetje in mijn hoofd bleef me maar vertellen dat ik niet leuk genoeg of slim genoeg was.

Ik bezocht een psycholoog, kindercoach en volgde mindfulness en yogales. Ik schreef notitieboekjes vol, deed een schildercursus, ging alleen op vakantie en ging online daten. Ik maakte met alle input die ik verzamelde en mijn eigen ervaringen stapje voor stapje een nieuwe start na mijn scheiding. Ik kwam er achter dat ik veel meer alleen kon dan ik vooraf dacht. Dat voelde fijn, maar het had me wel een paar jaar gekost om alle stukjes bij elkaar te verzamelen die ik nodig had om dat echt goed te kunnen. Zonde van al die kostbare tijd.

Ik zag veel werkende ouders hetzelfde overkomen, niet zo raar want 1 op de 3 huwelijken strandt. Steeds vaker kwamen mensen me bevragen hoe ik mijn scheiding had aangepakt en mijn nieuwe start had gemaakt. Ik bleek een voorbeeld voor ze te zijn omdat ik weer straalde, vrolijk was, alleen ging reizen met mijn kinderen of samen met mijn nieuwe partner.

Dat moet anders

Ik dacht: als ik dit kan, kan een ander dat ook. Ik kan ze helpen dit sneller te doen dan dat ik het zelf hebt gedaan. Het gaat uiteindelijk niet om materialistische zaken en geld, maar om warmere banden met je kinderen en zelf weer kunnen genieten. Ontspannen, gelukkige ouders zorgen voor gelukkige kinderen. Ik gooide het roer om. Ik heb ik me laten omscholen van private banker tot coach voor ouders die te maken krijgen met een scheiding. Als je mij destijds, net na mijn scheiding, had gezegd dat ik me zou laten omscholen van private banker naar scheidingscoach, had ik je niet geloofd. Het leven loopt altijd anders dan je vooraf had bedacht. Wendbaarheid en het besef dat je altijd een keuze hebt, hoe je met  situaties kunt omgaan, is iets wat je kunt ontwikkelen bij jezelf. Daar help ik je graag bij, want dat geeft zoveel rust!

Bij mij is dat opgejaagde gevoel en het knagende schuldgevoel verdwenen. Wendbaarheid, daadkracht, doorzettingsvermogen, zelfspot en een gezonde dosis moed hebben mij geholpen om mijn droomleven te verwezenlijken. Ik woon inmiddels met mijn gezin vlak achter het strand, waar ik mensen help een nieuwe start te maken na een scheiding. Ik heb iedere dag dat vakantiegevoel als ik met mijn hond langs het strand loop. Daar ben ik gek genoeg mijn scheiding dankbaar voor, al had ik mijn kinderen natuurlijk graag de scheiding van hun ouders bespaard. Door mijn eigen scheiding kan ik nu anderen nog beter helpen. Ik ben zo trots als ouders door mijn coaching weer weten wie zelf zijn, verder kunnen zonder de ander en weten wat zij zelf belangrijk vinden in hun leven.  Super gaaf als ze me laten weten dat ze ‘nee durven te zeggen’ tegen hun ex-partner zonder schuldgevoel, met hun kinderen alleen op vakantie gaan ook al is het 1500 km rijden of online durven te daten en nieuwe mensen leren kennen. Dan is mijn missie geslaagd.

"Gewoon Yvonne"

Lees vooral ook de ervaringen hier op mijn website, want ik vind dit altijd zo raar om over mezelf te zeggen waar ik voor sta. Dan hoor ik altijd gelijk dat zinnetje dat mijn vader vroeger altijd zei: ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Dus bij deze ‘gewoon Yvonne’:

Persoonlijke begeleiding

Ik help sinds 2015 ouders succesvol te scheiden door als goede collega-ouders verder te gaan en zelf de 2e helft van hun leven in te richten met alles wat ze belangrijk vinden en nog willen doen alleen, samen met hun kinderen of met de nieuwe partner.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:

Nieuwsgierig geworden? Bel of mail me voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek van een half uur, waarin we kijken naar je situatie en welk coachprogramma het beste bij jou past. Ik coach ook online dus je hoeft niet in de buurt te wonen. Je kunt ook nu gelijk een afspraak inplannen in mijn agenda.

Geaccrediteerd Life en scheidingscoach

Ik ben geworden waar ik zelf tevergeefs naar gezocht heb tijdens mijn scheiding in 2008. Een coach, een mentor en een sparringspartner die ouders in scheiding helpt om beter te communiceren met de andere ouder, zelf weer gelukkig te worden, een goede work-life balans te krijgen en de allerbeste ouder voor hun kinderen te zijn.

Ik heb een Post HBO geaccrediteerd Life en loopbaancoach gevolgd en ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik volg ieder jaar intervisie en bijscholing. Inmiddels heb ik de volgende gespecialiseerde opleidingen en trainingen afgerond:

Zin om met mij aan de slag te gaan? Je bent van harte welkom. Bel of mail me voor het maken van een afspraak op 06 – 53 41 41 66 / yvonne@jezelfvoorelkaar.nl

In de media

Ik ben echt super blij dat er steeds meer aandacht in de media komt voor de impact van scheiden! Toen ik de uitnodiging kreeg om hierover te praten in het radioprogramma Dit is de Nacht van NPO1 greep ik die natuurlijk direct aan. Journalist en presentator Willem de Gelder heeft mij geïnterviewd als ervaringsdeskundige en scheidingscoach over hoe ik weer gelukkig ben geworden na mijn scheiding 10 jaar geleden. En welke lessen ik heb geleerd. Beluister hier de uitzending:
Mijn bijdrage hoor je terug bij de tijd van 04.00-05.00 en 05.00-06.00

Op 30 december 2020 stond ik in het AD waarin ik vertel over de invloed van de coronacrisis op familiale spanningen

Scroll naar top