Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

 

Hoe je met moed zelf je relatie kan redden

Mijn oog valt op het woord WIK dat op de weg is geverfd. Direct schiet er door mijn hoofd: “Wie is WIK?”.  Na de volgende haarspeldbocht zie ik weer WIK op de weg staan. Wie is toch die WIK? Deze gedachte houdt me bezig en is een welkome afleiding terwijl ik in de brandende zon langzaam steeds verder omhoog klim met mijn racefiets. “Pfff dit valt echt niet mee!” Ik voel dat mijn bovenbenen verzuren en mijn ademhaling gaat zo snel dat ik paniek voel in mijn lijf. “Kan ik dit wel?” “Durf ik dit wel?” schiet er door mijn hoofd. Ik hoor mezelf zeggen: “Yvonne, jij kan dit. Kom op! Opgeven is geen optie nu.” Ik probeer terug te komen in mijn kadans van de pedalen langzaam rondtrappen. Ik adem rustig in en uit. Vier tellen in en vier tellen uit zoals ik bij yogales heb geleerd.

Langzaam word ik rustiger en gaat het fietsen weer iets makkelijker. Ik kijk maximaal drie meter voor me uit om dat vreselijke beeld van die steile weg omhoog maar niet te hoeven zien. Kleine stukjes en niet te ver vooruit kijken. Deze methode begint te werken want ik raak niet meer in paniek. Ik tel de bochten en iedere bocht is een bocht die nooit meer terugkomt. Ik, die niet-wielrenner die graag af en toe een uurtje spint of yoga beoefent, fietst de Alpe d’Huez op. En opeens valt het kwartje: WIK staat voor ‘Willen Is Kunnen’!

Angst en twijfel of moed en doen?

‘Willen Is Kunnen’ en dat betekent ook buiten je comfortzone durven gaan. Ik liep in het verleden wel eens tegen zaken aan waarvan ik dacht dat ik ze niet kon. Of ik liet me tegenhouden door mijn angst omdat het eng of spannend vond.

Willen is voor mij je angst voelen en tegelijkertijd de moed hebben om je hart te volgen zonder vooraf de garantie te krijgen dat het ook gaat lukken. Willen is dus het gewoon doen!

 

Relatieproblemen veroorzaken gepieker

Mensen die in een lastige relatie zitten, maken zich vaak veel zorgen en zoeken naar een oplossing. Ze worden afwachtend als ze ‘vastlopen’ door al het gepieker en er ontstaat onrust omdat ze weten wat ze nu hebben maar niet wat er komen gaat. Als je bijvoorbeeld in een shitrelatie zit, denk je snel dingen als  ‘alleen is ook maar alleen’ of ‘hij wil vast gelijk scheiden als ik zeg dat ik me twijfels over onze relatie heb’. Deze gedachten werken verlammend waardoor je niet meer van de bank komt s avonds om iets te gaan doen. En nog belangrijker ze voeden jouw angst alleen maar meer waardoor je weer negatiever gaat denken en voor je weet zit je in de vicieuze cirkel en kom je er niet meer uit.

 

Relatietip

Het goede nieuws is dat je zelf deze gedachten kunt bijsturen. Jij hebt dus zelf het stuur in handen om los te komen van je eigen beperkende overtuigingen. Dat doe je door de focus te verleggen en je gedachten te veranderen. Even proberen? Hoe klinkt dit: “Ik neem mezelf en mijn relatie serieus dus ik ga actie ondernemen.” Of “Ik ben bereid te investeren in mijn relatie!” en “Hoe krijg ik de WOW-factor weer terug in mijn relatie?” De situatie is hetzelfde want je maakt je nog steeds zorgen om je relatie maar je denkrichting is nu oplossingsgericht. En dat gaat je helpen om van die bank af te komen, iets spannends te gaan doen ondanks de angst die je voelt en daadwerkelijk richting een oplossing te komen.

 

Je relatie redden

Alles begint met een intentie ‘jezelf belangrijk genoeg te vinden’ en het daarna gewoon te gaan doen. Dus zit jij zelf in die shitrelatie? En wil je je relatie redden voordat het te laat is? Spreek je uit tegen je partner en niet langer tegen je vriendinnen! Want wij vrouwen kunnen heel goed klagen (tegen anderen) over alles wat er mankeert aan onze partner. En dat houden we jaren vol. Ondertussen wordt onze relatie er niet beter van omdat je niet echt in gesprek gaat met de andere hoofdpersoon; je partner. Dus wat moet er gebeuren om dat wel te gaan doen voordat het te laat is? Dat hij opeens een vriendin heeft terwijl jij verzuurd zat te wachten tot je kinderen volwassen zijn? Dat is niet de vrouw of moeder die je wilt zijn toch?

 

Hulp bij relatieproblemen

Dus verzamel al je moed en ga met je partner in gesprek en vertel dat je baalt van jullie relatie en dat jij wilt werken aan verbetering. En als je dat nog niet durft, schakel dan een coach in. Want je hoeft het niet alleen te doen weet je nog? Ik help je niet alleen hoe je dit lastige gesprek makkelijker voert met je partner maar ook je relatie te verbeteren door een paar individuele coachingsgesprekken.

 

Groetjes,

Yvonne

Ps. Ik geef regelmatig gratis webinars over hoe jezelf stroeve relaties kunt verbeteren met weinig investering. Klik hier voor de webinar-agenda en schrijf je direct in. Jouw deelname is trouwens niet zichtbaar voor anderen want ik begrijp heel goed dat je niet wilt dat andere mensen er achter komen dat je meedoet. Je kunt wel al je vragen stellen via de prive-chat met mij.

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches