Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven
Liefde, relatie, scheiding

Zo eindigt jouw ware liefde in een breakup of scheiding

Hoe kan het dat ware liefde kan eindigen in een breakup… Leuke stellen, waarvan ik het nooit had verwacht, scheiden.

‘Zijn we dan toch niet voor elkaar gemaakt?’, kan je dan denken. Terwijl je aan het begin van je relatie zeker wist: hij/zij is de ware. Dat dachten je vrienden en familie natuurlijk ook.

Hoe kan het dan dat die ‘ware liefde’ langzaam wegebt, terwijl we allemaal zo hard liefde nodig hebben?

Psycholoog Jed Diamond deed 40 jaar onderzoek en ontdekte dat er 5 fasen van de liefde zijn. Wat blijkt – heel veel stellen komen tegenwoordig niet verder dan fase 3. En dan geven ze op… Terwijl voor de generatie van onze oma’s en opa’s opgeven en scheiden ondenkbaar was.

Ben jij ook benieuwd naar die 5 fasen? Laten we ze doornemen:

1. Verliefdheidsfase

Alsof je wordt geraakt door de bliksem. Je hebt vlinders in je buik en je voelt je super gelukkig. Wat is het toch heerlijk om verliefd te zijn! De gelukshormonen gieren door je lijf. Je zit op een grote roze wolk en niemand die je daar vanaf krijgt. You’re in love en het liefst schreeuw je dat van de daken.

2. Houden van fase

Jullie leren elkaar steeds beter kennen en jullie levens raken met elkaar verweven bijvoorbeeld doordat jullie gaan samenwonen. Jullie relatie wordt steeds sterker. Je weet zeker dat dit de ware is en jullie relatie voor de rest van je leven blijft. De liefde groeit en na een tijdje wordt jullie geluk bekroond met de komst van kindjes. Je voelt je nog meer met elkaar verbonden door het ouderschap.

3. Turbulentie fase

Nu begint de beruchte 3e fase: er komt turbulentie in de relatie. Door jullie drukke levens met kinderen en werk, familie, sport en vrienden raken jullie heel langzaam steeds een stukje verder uit de verbinding. De gevoelens voor je liefdespartner vervagen. En voor je het goed en wel beseft sta je op de automatische piloot en is de passie tussen jullie verdwenen. Intimiteit samen is meer dan alleen samen eten en de kinderen opvoeden. Het gedrag van de ander wordt voorspelbaar. De dingen die je eerst leuk en schattig vond, irriteren je nu steeds vaker. Je voelt totaal niet meer dat de ander de ware is. Je bent alles behalve gelukkig met de ander. Misschien wil je het allerliefste een time-out nemen maar dat durf je niet toe te geven. Dit is ook de fase waar het gras bij de buurman groener lijkt. Dan word je ineens overvallen door gevoelens voor iemand anders die wel heel attent is naar je.

Hier gaan de meeste koppels uit elkaar omdat ze,

volgens Jef Diamond, te snel opgeven.

Deze 3e fase is echt lastig, dat heb ik afgelopen jaar zelf ook weer ervaren. Toch geloof ik dat het loont om niet direct op te geven, maar tijd voor jezelf te nemen en samen door te blijven werken aan de relatie zodat je door deze beruchte fase komt. Je zult daar wel wat voor moeten doen want niets gaat vanzelf. Ga werken aan je eigen geluk, investeer in je relatie en neem desnoods die time-out.
Klinkt gek, maar je kunt pas echt weten hoe belangrijk iemand voor je is als je een tijdje zonder elkaar door het leven gaat.


Hoe belangrijk is je partner voor je?

Ga dat onderzoeken en leer

om dat gevoel uit tespreken

naar elkaar als je dat lastig vindt.

 

Ik help je graag hoe je voorbij deze beruchte derde fase komt samen. Doe je mee met mijn gratis masterclass: Jezelf voor elkaar in relaties, hoe doe je dat?  Klik op de link en kom erachter!

4. Overwinnings fase

Jullie hebben de resetknop gevonden! In deze fase kunnen jullie alles samen aan. De partner waar je mee samen bent is misschien niet Brad Pitt of Angelina Jolie maar ook zij bleken geen perfect huwelijk te hebben. Nobody’s perfect, jij ook niet! Jullie accepteren – dat is echt iets anders dan tolereren –  elkaars mindere punten. Jullie staan allebei positief en realistisch in de relatie en zijn bereid verder te bouwen aan een gezonde duurzame relatie. Want een relatie is ook gewoon werk.

5 Ware liefde fase

Nu jullie weten hoe je met elkaar kunt praten bij meningsverschillen en gevoelens, zijn er geen emotionele discussies of ijzige stiltes meer. Jullie zijn samen krachtiger dan ooit! Jullie investeren allebei in gezamenlijke toekomstplannen, maar zijn onafhankelijk van de ander ook gelukkig. Samen willen jullie oud en grijs worden om te eindigen als zo’n schattig, ontroerend oud echtpaar dat nog hand in hand loopt.  

Sneller weer lekker in je relatie?  

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ook in relaties niet. Soms loopt het gewoon even niet lekker in je relatie. Vaak is de communicatie niet goed. Je denkt wel dat je duidelijk communiceert, ook over jouw gevoelens, maar de ander lijkt je maar niet te begrijpen. En als je dat een aantal keer gebeurt word je gefrustreerd en deel je steeds minder met elkaar. Je klaagt over je partner tegen anderen of je piekert veel over een oplossing. Je voelt wel dat je jullie niet echt in verbinding zijn, maar je weet niet hoe je dit tij kan keren. Met als gevolg dat je steeds ongelukkiger en misschien wel eenzamer voelt.

Herkenbaar voor je?

 

Zo zit jij sneller lekker in je vel en in je relatie door persoonlijke coaching

Hoe zou het voor je zijn als je inzichten krijgt in de patronen in jullie relatie en jouw gedrag? Door deze inzichten kan jij zelf jouw gedrag en jouw communicatie aanpassen, zodat je wel die relatie krijgt die je graag wilt met je partner.
Ik help je graag in een paar persoonlijke coaching sessies dit te bereiken.

Bel me direct op 06-53414166 voor een gratis oriënterend gesprek, dit gesprek kan live met koffie op het strand van Scheveningen of telefonisch.

 

Tot snel!

groetjes,

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches