Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

Scheiden als je samen kinderen hebt is geen kattenpis

Weet je, tussen aan scheiden denken en daadwerkelijk beslissen om uit elkaar te gaan zitten vaak jaren. Eerst probeer je je relatie te redden maar als dat niet lukt moet je een beslissing nemen die niet gemakkelijk is. Juist omdat de uitkomst heel veel impact heeft op het hele gezin. Het is nogal wat, een scheiding, als er kinderen bij betrokken zijn. Scheiden als je samen kinderen hebt is geen kattenpis maar een langdurig proces met veel veranderingen die emoties met zich meebrengen.

Scheiden en kinderen

Scheiden en kinderen is dubbel lijden zeg ik wel eens. Natuurlijk wil je je kinderen geen verdriet aandoen. Toch weet je dat dit onvermijdelijk is. Dat gezin met papa, mama en kinderen onder één dak is er ineens niet meer. En als kind heb je daar geen zeggenschap in gehad.

Als je gaat scheiden kun je als ouders vaak niet voorzien wat de scheiding precies inhoudt als je samen kinderen hebt. Je kunt wel ex-partners worden, maar geen ex-ouders. Hoe doe je dat dan zonder elkaar de tent uit te vechten? Als succesvol scheidingscoach ga ik samen met een ouder met die vraag aan de slag. Naast professionele kennis heb ik als ervaringsdeskundige de afgelopen 10 jaar veel geleerd als gescheiden moeder met een co-ouderschapsregeling. Ik deel vandaag mijn 3 grootste inzichten met je.

Je kunt het niet altijd alleen doen

Je kunt niet alle ballen de hele tijd in de lucht blijven houden. Wellicht dat je dat denkt maar het is rete vermoeiend en het hoeft ook niet. Als je accepteert dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen, wordt het allemaal een stuk eenvoudiger. Ik heb echt moeten leren anderen om hulp te vragen. Bovendien heb je zelf ook tijd en ruimte nodig om je batterij weer op te laden naast je werk en je gezin. Moeders die elkaar helpen, dat heeft bij mij altijd goed gewerkt. Door de wederkerigheid voel je je bovendien niet bezwaard als je een ander om hulp vraagt.

Je kinderen lang niet zien, went nooit

Je went er nooit aan om je kinderen langer dan 2 weken niet te zien. Als de zomervakantie er weer aankomt en de kinderen 3 weken bij hun vader zijn, is het volgende nog steeds mijn routine. De eerste week alleen is heerlijk. Tijd voor jezelf, me-time, en even niet hoeven zorgen. De tweede week is ook nog wel oké maar aan het eind van die week heb ik alles wel gedaan wat ik graag wilde doen. Dan word ik iedere dag een beetje somberder. Als ik heel eerlijk ben, tel ik in week 3 eigenlijk alleen nog maar de dagen tot ik ze weer zie. Ik heb inmiddels wel ervaren dat een weekje alleen op vakantie gaan of een yoga-weekend te doen heel goed voor mij werkt.

Je gaat in de communicatie met je ex investeren

Een echte dooddoener ik weet het, maar goed communiceren met elkaar als ouders is nog belangrijker dan toen je nog getrouwd was. Je kan elkaar wel helemaal zat zijn maar je zult moeten blijven praten met elkaar als ouders van jullie kinderen. Of je dat nu leuk vindt of niet, je hebt geen keuze, want je wilt niet dat je kinderen de dupe worden van jullie slechte communicatie. Ik weet als geen ander dat het lastig is omdat je nog boos of verdrietig bent over je scheiding. Maar elkaar negeren, verwijten maken of als de schuldige van de scheiding zien omdat hij/zij zo nodig vreemd moest gaan helpt jezelf en je kinderen niet vooruit. Sterker nog, je bezorgt je kinderen alleen maar meer verdriet want zij houden van jullie allebei… van mama en van papa.

 

Merk je dat je het lastig vindt om te communiceren met de andere ouder?

Raak je al gestresst als je ziet dat je ex heeft gebeld of gemaild?

Hoe zou het zijn als je meer rust en ontspanning krijgt?

En er geen strijd en stress meer is tussen jullie als ouders?

Zodat jij die leuke en relaxte ouder weer kunt zijn?

Die ouder die je altijd hebt willen zijn voor je kinderen?

 

Neem gerust contact met me op. Laat je gegevens hier achter.
Ik neem contact met je op voor een gratis oriënterend gesprek.
Dat gesprek kan ‘live’ in Scheveningen of via de telefoon als dat beter uitkomt.

 

Groetjes Yvonne

 

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches