Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

Van stresskip naar vrije vogel

Hoe je relaxter kunt zijn in slechts een paar minuten per dag.

 

 

“Ik heb helemaal geen tijd om aan mezelf te denken want ik ben altijd druk met mijn werk, mijn kinderen, familie-verplichtingen, vriendinnen en de boodschappen. Ik ren de hele dag achter mezelf aan. Pas ‘s avonds laat als de was is gedaan en ik eindelijk op de bank zit, voel ik dat mijn nek vast zit en dat ik hoofdpijn heb. Ik kan echt jaloers zijn op vrouwen die alles voor elkaar lijken te hebben. Hoe komen zij aan al die tijd? Wat doe ik verkeerd?”

 

Jaren geleden werd ik als werkende moeder geleefd door mijn volle agenda waarin een personal assistent niet zou hebben misstaan. Ik dacht: “Het zal wel het verschil zijn tussen luxepaarden en werkpaarden” en ploeterde zo lekker door. Ik racete van het ene naar het andere agendapunt en eerlijk gezegd … druk zijn voelde stiekem best wel lekker want hierdoor maakte ik mezelf nuttig. Tenminste, dat maakte ik mezelf wijs. Want andere mensen zouden me alleen aardig vinden als ik presteerde. Wist ik toen veel dat ik vooral mezelf ermee had en niet zoveel van mezelf hield. Ik was net gescheiden en vluchtte als aangeschoten wild in de hectiek van mijn bestaan om nog meer pijn te voorkomen. Natuurlijk kies je niet vrijwillig voor angst, verdriet of pijn, maar het is wel rete vermoeiend als het gebeurt. Ik was net een doorgedraaide hamster die maar niet kon stoppen met rondjes rennen in zijn rad. De confrontatie met mezelf ging ik volledig uit de weg en ik hoopte op iemand te lijken die alles onder controle had. En dus bleef lekker mijn rondjes rennen.

In mijn zoektocht stuitte ik op Mindfulness. Het leek me wel wat om een avondje lekker op een matje te mogen liggen en er werd me beloofd dat het echt niet zweverig was. En dus waagde ik de sprong en schreef me in voor een 8-weekse cursus. Stiekem hoopte ik daar de oplossing te vinden voor mijn problemen want ik voelde me enorm eenzaam en alleen.

Na de eerste oefening mochten we 10 minuten als een kikker stilzitten op een rond kussentje. Dat klonk heerlijk, maar niets bleek minder waar. Het is bizar hoe moeilijk stilzitten kan zijn!  Vooral als je je niet wilt laten meezuigen in de duizenden gedachten die door je hoofd schieten.

De allerbelangrijkste les van de mindfulness cursus was dat ik gewoon mezelf mag zijn. Ik hoefde niet eerst punten bij anderen te scoren om goedgekeurd te worden. Ik hoefde anderen niet te pleasen of ze te kopiëren. En als een ander iets van mij vond,  hoefde ik daar niets mee te doen. Nu weet ik wie ik ben en waar ik voor sta. Daar hoeft echt niet iedereen het mee eens te zijn, zolang ik mezelf ‘s ochtends maar in de spiegel aan kan kijken en tevreden ben met wat ik zie. Ik accepteer inmiddels bijna al mijn imperfecties, zoals de rimpeltjes en grijze haren, en dat creëert een enorme rust voor mezelf. Ik wil die stresskip niet meer zijn, want al dat hysterische gedoe kost niet alleen veel tijd maar slurpt vooral je eigen batterij leeg.

En dus ga ik nu als vrije vogel door het leven. Ik sluit mezelf niet meer op in mijn piekerkooi. Ik ben niet meer bezig met wat anderen van me vinden en mag van mezelf vooral helemaal mezelf zijn. Gewoon bij van wat er nu is. De hoofdpijn die je nu voelt, het gesprek dat je nu hebt met je dochter over haar huiswerk of de wandeling met je hond nu in het bos. Want alleen daar ben je helemaal jezelf. En daar is helemaal niet zweverigs aan.

Wil jij ook proberen hoe je minder gaat piekeren? En ontdekken hoe je als nuchtere hardwerkende moeder Mindfulness in je gezin kan toepassen zonder dat je gelijk naar een 8-weekse cursus gaat of 45 minuten per dag moet oefenen?

 

Download dan nu mijn gratis Video tips: Mindful in je gezin en je ontvangt een week lang iedere dag een simpele en leuke  oefeningen slechts een paar minuten van jouw kostbare tijd kosten.

 

groetjes,

Yvonne

Ps. Ik deel graag dit artikel van psycholoog Ingeborg Bosch met je. Ze raadt Mindfulness aan om je veilig met jezelf te gaan voelen om zo eerst een goede basis te leggen voor een goede relatie. Je kunt pas een goede relatie met een ander aangaan als je eerst een goede relatie met jezelf hebt.

www.happinez.nl/groei/zolegbasisgoederelatie

Na de zomervakantie kun je gratis mijn webinars volgen. Ik vertel je hoe je een goede relatie met jezelf aangaat en jouw relatie kunt laten groeien door zelf te investeren in jezelf. Ik weet uit eigen ervaring en als coach dat dit een lastig onderwerp is voor veel vrouwen juist omdat we ons schamen of bang zijn dat anderen er achter komen dat we twijfels hebben over onszelf of onze relatie.

Ik heb het zo geregeld met de techniek tijdens mijn webinars dat jouw privacy is gegarandeerd. De andere deelnemers kunnen niet zien wie er mee doet. Je kunt wel al je vragen stellen door een prive chat met mij tijdens dit webinar. Ik hoop dat jij jezelf dit uur als investering in jezelf gunt! Ik garandeer je dat je veel kunt leren van alle praktische voorbeelden en tips die ik je geef.

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches