Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

 

Wat jij kunt doen als je in een lastige relatie zit

Waarom kiezen we toch steeds de verkeerde partner? Dit is de titel van een stuk in het NRC van 27 februari 2016 waarin Alain de Botton zijn betoog doet over de liefde. Ik raad je aan het artikel te lezen (zie link aan het einde van dit blog).

Dit artikel raakt mij persoonlijk omdat het zo herkenbaar is voor wie ik was. Letterlijk en figuurlijk zoekende naar wie ik was en hoe ik gelukkig kon worden. En dat was niet iets dat een jaartje duurde, nee dat gaat ver terug naar mijn jeugd. Door een stroeve relatie met mijn vader en mijn pogingen om zijn liefde en waardering te verdienen, stelde ik hoge eisen aan mezelf. De druk die ik mezelf oplegde werd steeds groter en toen ik ging puberen koos ik voor de rebelse variant van aandacht door mijn geluk buitenshuis te gaan beproeven. Heel wat jongensharten heb ik gebroken! Pas jaren later leerde ik dat mijn vader wél van mij hield, maar veel moeite had zijn gevoelens te uiten omdat hij dat in zijn jeugd zelf nooit had geleerd. Helaas had ik toen al meer dan eens voor een verkeerde partner gekozen.

Niet kunnen zijn wie je echt bent

De verkeerde partner kiezen kan enorme gevolgen hebben. Als jij er op een bepaald moment achter komt dat je in je huwelijk niet kunt zijn wie je echt bent, zijn er wellicht al kinderen, een koophuis met een hoge hypotheek en familie of vrienden die niet altijd begrip hebben voor jouw gevoel van ongeluk. Waarschijnlijk ben je dan al een tijd bezig alle ballen in de lucht te houden en cijfer je jezelf steeds weg voor je gezin. Maar hoe lang kun je proberen jezelf te krijgen in iets waar je niet in past? Alsof je elke dag schoenen aan moet trekken die een maat te klein zijn. Die zeurende pijn is even vol te houden, maar het allerliefste schop je ze uit. Met schoenen kan dat vrij eenvoudig, maar hoe makkelijk stap jij uit je huwelijk als blijkt dat dat huwelijk jou niet past?

Grootste dilemma in mijn leven

Toen ik 10 jaar geleden in een lastige relatie zat, was ik zelf een twijfelaar. Ik wilde mijn dochters niet teleurstellen of verdriet doen door een scheiding. Dit was echt het allergrootste dilemma in mijn leven! Maar ik kwam erachter dat hard werken in en veel doen voor een relatie niet altijd leidt tot een betere relatie. Het allerbelangrijkste bleek telkens weer; me bewustzijn van wat ik zelf wilde, los van wat anderen van me vroegen of van me verwachtten. Alleen zo kon ik mijn eigen keuzes maken.

Krachtig rolmodel voor je kinderen zijn

Als Life coach help ik mensen die iets willen veranderen in hun leven om zo een krachtig rolmodel voor hun kinderen te zijn. Steeds vaker spreek ik vrouwen die in een ongelijkwaardige relatie zitten en niet goed meer weten wat ze zelf willen doordat ze zo in dienst van hun gezin staan. De stap naar een relatietherapeut met hun partner is nog te groot omdat ze zelf nog niet goed weten waar het nu precies wringt in hun leven. Life coaching kan dan een oplossing zijn!

Verbeter je relatie


Wil jij ontdekken hoe jij jezelf en jouw relatie kan verbeteren?
Doe dan mee met de gratis mini-cursus: 
Verbeter je relatie
Jezelf voor Elkaar: Hoe verbeter jij; jezelf en je relatie, zonder relatietherapie?

Artikel NRC: Waarom kiezen we steeds de verkeerde partner?

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches