Inloggen 'Mijn Account'

Zoek hier
Recente berichten
Categorieën
Archieven

Ik ben goed genoeg

Ik val gelijk met de deur in huis: wat is je grootste verlangen?

Dat je goed genoeg bent als kind, collega, partner of ouder?

Dat waren jarenlang mijn verlangens! Na al die jaren ploeteren leerde ik op m’n 37e dat als mijn grootste verlangen is om goed genoeg te zijn dat mijn grootste angst dan is om niet goed genoeg te zijn. Zo maakte ik het mezelf onbewust behoorlijk lastig. Dat vond ik heel confronterend. Even voor alle duidelijkheid: je verlangen is iets wat je graag wil hebben in je leven en je angst houdt in dat er iets is in je leven wat je er niet wilt hebben.

Je verlangen bevredigen en je angst laten verdwijnen… In het dagelijks leven ben je dan dus altijd maar bezig om te bewijzen dat je wel goed genoeg bent. Dat doe je bijvoorbeeld door uitzonderlijke prestaties van jezelf te eisen en anderen te pleasen. Je gaat steeds hogere eisen aan jezelf stellen want het is nooit goed genoeg of bevredigend genoeg voor jou. Hoeveel promoties je ook maakt, hoeveel bergen je ook beklimt, de roem en het succes vier je niet of maar heel even. Voordat de ene mijlpaal is bereikt ben je namelijk alweer bezig met de volgende mijlpaal. Je maakt -waarschijnlijk onbewust- zelf je eigenwaarde en je zelfbeeld volledig afhankelijk van je prestaties en hoe anderen over je denken. Heel vermoeiend, want als je geen bevestiging krijgt van de ander dat je goed genoeg bent dwing je jezelf toch gewoon om nog meer je best doen? Zie je dat jij dit jezelf hebt aangeleerd? Geforceerd op zoek zijn naar waardering en erkenning buiten jezelf.

Dat brengt je nergens zolang jij niet leert accepteren dat je goed genoeg bent zoals je nu bent. Je drijft anders alleen maar verder weg van jezelf en dat kun je jaren volhouden totdat je zó moe bent en je zelfbeeld zo laag is dat er óf op je werk of in je relatieproblemen ontstaan. Dan loop je met je kop tegen een muur. En dat doet pijn! Ik had zo’n wake-up call nodig. Nu 10 jaar later kijk ik er dankbaar op terug, want als je weet aan welke knoppen je bij jezelf moet draaien wordt jouw leven vanaf dan alleen maar relaxter. Jezelf goed genoeg vinden geeft zoveel rust. Ik ben ervan overtuigd dat als ik kan veranderen anderen dat ook kunnen. Goed is echt goed genoeg. Perfect zijn bestaat niet.

Wil je direct al een eerste stap zetten? Vraag een gratis persoonlijke adviesgesprek bij me aan. Dit gesprek kan live of telefonisch plaatsvinden.

Groetjes yvonne

Meer lezen?

3 tips daten na je scheiding

Wanneer ben je klaar voor daten na je scheiding? 3 tips

Scheiden is ook een nieuw begin. Wellicht wil je zaken heel anders aanpakken in je nieuwe leven. Een andere woonomgeving, meer doen wat jij leuk vindt en een nieuwe liefdespartner krijgen die goed bij jou en jouw nieuwe leven past. Je gaat weer gaat daten of gericht op zoek gaat naar die fijne nieuwe liefde. 

Wil jij de eerste 60 pagina's van mijn boek 'Nieuwe start na je scheiding' lezen zodat jij nu gelijk kunt starten met je nieuwe leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Jezelf Voor Elkaar draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches