Over Yvonne

Ik ben Yvonne Soons

Levensgenieter, moeder, partner, coach, ondernemer, vrijwilliger, mantelzorger, wereldreiziger, bedenker van de online methode Nieuwe start na je scheiding maken en auteur van het boek: Nieuwe start na je scheiding.

Nadat er kinderen kwamen waar we natuurlijk heel gelukkig mee waren vond ik het lastig om alle ballen in de lucht te houden. Een perfectionist is nu eenmaal niet snel tevreden over zichzelf. Een fijne partner, goede collega, gezellige vriendin, leuke zus, lieve dochter kwam onder druk te staan omdat ik ook de beste moeder wilde zijn. Ik gaf mijn kinderen veel aandacht en vond dat belangrijk en was s avonds gewoon uitgeblust om iets leuks te doen met mijn partner. Terwijl we voor dat we kinderen hadden veel uit eten gingen met vrienden. Ik was moe. Er was vaker ruzie omdat hij mij veranderd vond. Ik begreep niet dat niet want ik was toch mee veranderd met de situatie waarin 2 kinderen waren. We konden daar geen gesprek over hebben met als gevolg dat ik me nog meer geen focussen op de kinderen en hij steeds vaker ook zijn eigen plan trok. Ik vond dat steeds vaker prima en we verwijderden steeds verder van elkaar… Met als gevolg dat de barstjes, scheuren werden in onze relatie en we allebei niet meer happy waren als partners. We hadden alleen nog een gezin samen. Dat voelde eenzaam.

De laatste redding was relatietherapie om zeker te weten dat we er alles aan gedaan hadden voor onze dochters. Ik wilde hun zo graag laten opgroeien in een liefdevol gezin met een vader en een moeder in één huis. Het deed pijn dat de relatietherapie niet meer mocht baten want de scheuren waren niet meer te lijmen. Ik was verdrietig en boos op hem en op mezelf; ik had gefaald als ouder maar ook als partner. Toch voelde ik toen ook een soort opluchting dat er duidelijkheid was.   

Ineens was alles anders. Er was geen maatje meer. Geen toekomst meer. Geen zekerheid van een relatie hebben. Ik was alleen. Het was loodzwaar om alles alleen te moeten doen als werkende moeder met twee kleine kinderen. Wat ik zelf graag wilde bereiken naast het moederschap in mijn werk wist ik niet meer. Ik was weer alleen maar aan het rennen om alle ballen in de lucht te houden. Terwijl ik had gehoopt gelukkig te worden door de scheiding maar ik voelde me nog eenzamer dan in mijn relatie. Weer lag ik nachten te piekeren over hoe verder. Ik was nog onzekerder over mezelf geworden door de relatiebreuk. Dat stemmetje in mijn hoofd bleef me maar zeggen dat ik niet leuk genoeg of slim genoeg was. 

Ik bezocht een psycholoog, kindercoach naast een mediator, volgde mindfulness en yogales, schreef notitieboekjes vol, deed een schildercursus, ging alleen op vakantie en ging online daten. Ik maakte met alle input die ik verzamelde en de ervaringen stapje voor stapje een nieuwe start na mijn scheiding. Ik kwam er achter dat ik veel meer alleen kon dan ik vooraf dacht. Heel blij was ik natuurlijk maar het had me wel een paar jaar gekost om alle stukjes bij elkaar te verzamelen die ik nodig had om dat echt goed zelf te kunnen.

Ik zag heel veel werkende ouders hetzelfde overkomen, niet zo raar want 1 op de 3 huwelijken strandt op dit moment. Steeds vaker kwamen mensen me bevragen hoe ik mijn scheiding en mijn nieuwe start had aangepakt. Ik bleek een voorbeeld voor ze te zijn omdat ik weer straalde, vrolijk was, alleen ging reizen met mijn kinderen of samen met mijn nieuwe relatie. 

Ik dacht: als ik het kan kan een ander het ook. Ik kan ze helpen dit sneller te doen dan dat ik het zelf hebt gedaan. Het gaat uiteindelijk niet om materialistische zaken en geld maar om warmere banden met je kinderen en genieten. Ontspannen, gelukkige ouders zorgen voor gelukkige kinderen. Ik gooide het roer om en heb ik me laten omscholen van private banker tot coach voor ouders die te maken krijgen met een scheiding. Als je mij destijds, net na mijn scheiding, had gezegd dat ik me zou laten omscholen van private banker naar life- en scheidingscoach voor mensen die getroffen worden door een scheiding, had ik je niet geloofd. Het leven loopt altijd anders dan je vooraf had voorspeld of gedacht. Wendbaarheid en het besef dat je altijd en keuze hebt hoe je met de situatie kunt omgaan is iets wat je kunt ontwikkelen bij jezelf. Dat geeft zoveel rust is mijn ervaring. 

Bij mij is dat opgejaagde gevoel en het knagende schuldgevoel verdwenen. Wendbaarheid, daadkracht, doorzettingsvermogen, zelfspot en een gezonde dosis moed hebben mij geholpen om mijn droomleven te verwezenlijken: ik woon inmiddels met mijn gezin vlak achter het strand, waar ik mensen help een nieuwe start te maken na een scheiding. Ik heb iedere dag dat vakantiegevoel als ik met mijn hond langs het strand loop. Daar ben ik gek genoeg mijn scheiding dankbaar voor, al had ik mijn kinderen natuurlijk graag de scheiding van hun ouders bespaard. Door mijn scheiding kan ik nu anderen helpen. Ik ben zo trots op ze als door mijn coaching weer weten wie zelf zijn zonder de ander en wat ze zelf belangrijk vinden. Terwijl ze in hun relatie altijd zichzelf wegcijferden voor de ander of het gezin. Super gaaf als ze me dan laten weten dat ze ‘nee zeggen’ tegen hun ex-partner zonder schuldgevoel, met hun kinderen alleen op vakantie gaan ook al is het 1500 km rijden of online dating gaan doen en nieuwe mensen leren kennen.

Lees vooral ook de ervaringen hier op mijn website want ik vind dit altijd zo raar om over mezelf te zeggen waar ik voor sta. En dan hoor ik altijd gelijk dat zinnetje dat mijn vader vroeger altijd zei: ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Dus bij deze ‘gewoon Yvonne’: 

*Vriendelijk, warm en ik neem de tijd voor je. Ik wil dat jij weer gaat genieten en gelukkig wordt de 2e helft van je leven. Speelt er iets dan hoop ik dat je het me deelt. Ik ben dus buiten de coachsessies ook te bereiken. (en nee dat is niet belastend voor mij want ik zet ’s nachts mijn telefoon gewoon uit dus dan App of bel ik je de volgende ochtend)

*Ik ben niet van ‘lullen’ maar poetsen omdat ik geloof dat jij daar het meeste profijt van hebt als je een nieuwe start wilt maken. Kletsen kun je ook met je vriend(in) en daar betaal je me niet voor. 

* Ik ben menselijk maar ook confronterend en neem daarbij geen blad voor mijn mond. We hebben allemaal mindere leuke dingen als we naar ons zelf in de spiegel kijken. Ik ben graag die spiegel voor je. De humor maakt het wel draaglijk dus maak je niet te veel zorgen hierover. 

* Ik ben van de pragmatische aanpak en ook niet te beroerd om eigen voorbeelden te laten zien in situaties met de andere ouder of nieuwe partner. Je mag me alles vragen uiteraard. 

* Ik geloof dat verandering begint bij jou, al zou het super fijn zijn als kunt afdwingen dat de ander gaat veranderen natuurlijk. Het goede nieuws is dat de ander zeker iets gaat merken van jouw verandering omdat jij je niet meer laat raken door de ander. 

Ik help sinds 2015 ouders succesvol te scheiden door als goede collega-ouders verder te gaan en zelf de 2e helft van hun leven in te richten met alles wat ze belangrijk vinden en nog willen doen alleen, samen met hun kinderen of met een nieuwe partner.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:

# Je me wakker kunt maken voor een goede Thaise curry of Pad Thai

# Ik niet kan uitslapen en toch nooit last van een ochtendhumeur heb. 

# Ik geen chocolade liefhebber ben en alleen die met 85% cacao lekker vind. 

# Ik ondanks dat ik van yoga houd, totaal niet zweverig ben.

# Ik een enorm zwak voor zwerfhondjes uit Spanje heb.

# Ik liever een strandwandeling maak met een goed gesprek dan opgeprikt in een sjiek restaurant zit.

 

Nieuwsgierig geworden? Bel of mail me voor het maken van een gratis adviesgesprek van een uur waarin we kijken naar je situatie en welk coachprogramma het beste bij jou past. (Ik coach ook online dus je hoeft niet in de buurt te wonen)

06 - 53 41 41 66

Geaccrediteerd Life en scheidingscoach   

Ik ben geworden waar ik zelf tevergeefs naar gezocht heb tijdens mijn scheiding in 2008. Een coach, een mentor en een sparringspartner die ouders in scheiding helpt om beter te communiceren met de andere ouder, zelf weer gelukkig te worden, een goede work-life balans te krijgen en de allerbeste ouder voor hun kinderen te zijn.  

 Ik heb een Post HBO geaccrediteerd Life en loopbaancoach gevolgd en ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik volg ieder jaar intervisie en bijscholing. Inmiddels heb ik de volgende gespecialiseerde opleidingen en trainingen afgerond:  

Succesvol Scheidingscoach bij Succesvol Scheiden Nederland

New Beginnings trainer bij New Beginnings Nederland

Mindfulness & Zelfcompassiecoaching bij Academie voor Leven

Vitaliteitscoaching bij Civas

Omgaan met (v)echtscheiding (Schipaanpak) bij Sociale Academie Utrecht

Acceptance & Commitment Therapy bij See True ACT-opleidingen

Gesprekstechnieken bij Huis van je leven methode

Geweldloze communicatie bij Ai-opener

Constructief onderhandelen bij Routslaeven

Dynamiek in stiefgezin bij de Stiefacademie Nederland 

 Zin om met mij aan de slag te gaan? Je bent van harte welkom voor een kop koffie op het strand voor een gratis oriënterend gesprek. Bel of mail me voor het maken van een afspraak op 06 – 53 41 41 66 / yvonne@jezelfvoorelkaar.nl

 

In de media

Ik ben echt super blij dat er steeds meer aandacht in de media komt voor de impact van scheiden! 

Toen ik de uitnodiging kreeg om hierover te praten in het radioprogramma Dit is de Nacht van NPO1 greep ik die natuurlijk direct aan. Journalist en presentator Willem de Gelder heeft mij geïnterviewd als ervaringsdeskundige en scheidingscoach over hoe ik weer gelukkig ben geworden na mijn scheiding 10 jaar geleden. En welke lessen ik heb geleerd. Beluister hier de uitzending:

 

Mijn bijdrage hoor je terug bij de tijd van 04.00-05.00 en 05.00-06.00
Yvonne Soons Lifecoaching

IBAN NL32KNAB0259844675
KVK nummer 65190114
BTW nummer NL001978778B77

Yvonne Soons Lifecoaching © 2017

Volg Jezelf Voor Elkaar
Aangesloten bij: 
css.php

Vergeet je gratis preview van het boek niet!

You have Successfully Subscribed!