Over Yvonne

Ik was zelf verdrietig en boos, want ik had gefaald als ouder maar ook als partner, 12 jaar geleden tijdens mijn eigen scheidingsproces. Ineens was alles anders. 

Het was zwaar om alles alleen te moeten doen als werkende moeder met twee kleine kinderen. Wat ik zelf graag wilde en hoe ik mijn toekomst zag wist ik niet meer want ik was alleen maar aan het rennen om alle ballen in de lucht te houden.  

Ik ging zelf in de leer bij experts en maakte met alle input van al die losse experts een nieuwe start. Heel blij was ik natuurlijk maar het had me wel een paar jaar gekost om alle stukjes bij elkaar te verzamelen die ik nodig had om dat echt goed zelf te kunnen.

Ik zag heel veel werkende ouders hetzelfde overkomen, niet zo raar want 1 op de 3 huwelijken strandt op dit moment. Steeds vaker kwamen mensen me bevragen hoe ik mijn scheiding en mijn nieuwe start had aangepakt. Te vaak zag ik angst en boosheid met schadelijke gevolgen voor kinderen en ouders zelf waardoor niemand in staat bleek echt een nieuwe start te maken.

Ik gooide het roer om en heb ik me laten omscholen van private banker tot geaccrediteerd Life en loopbaancoach voor gescheiden ouders. Ik ben aangesloten bij de NOBCO.

Ik help sinds 2015 ouders succesvol te scheiden en als collega-ouders verder te gaan. Ik coach gescheiden ouders hoe ze de kwaliteit van hun ouder-kind relatie verbeteren en hun kinderen beschermen voor ouderlijke conflicten. Met als einddoel zelf een nieuwe start maken, met een goede work-life balans waardoor ze weer genieten van het leven en weer gelukkig worden alleen of met een eventuele nieuwe partner. 

Nieuwsgierig geworden? Ik maak graag kennis met je.

Yvonne

 

Wil je liever gelijk een gratis oriënterend gesprek? Neem contact met me op.

06 - 53 41 41 66

Ik ben Yvonne Soons

Levensgenieter, moeder, partner, coach, ondernemer, vrijwilliger, wereldreiziger en schrijfster van het boek: Nieuwe start na je scheiding.

Het voor mij een grote beproeving om mezelf opnieuw uit te vinden na mijn scheiding in 2008. Deze periode was één van mijn meest belangrijke levenslessen. Zelfs de meest succesvolle ondernemers of bekende Nederlanders lopen wel eens vast door een scheiding. Waar je invloed op hebt, is hoe je omgaat met tegenslagen en voorspoed in je leven. Zo kon ik na veel vallen en opstaan, pas jaren later, mijn scheiding als kans gaan zien. Als je mij destijds, net na mijn scheiding, had gezegd dat ik me zou laten omscholen van private banker naar life- en scheidingscoach voor mensen die getroffen worden door een scheiding, had ik je niet geloofd. Het leven loopt altijd anders dan je vooraf had voorspeld of gedacht, maar de sleutel tot jouw nieuwe leven zit in jezelf. 

 

Mijn keuzes na mijn scheiding

Ik realiseerde me dat ik de reisleider van de tweede helft van mijn leven was, met een carte blanche om mijn reis verder uit te stippelen, in plaats van achterom te blijven kijken. Ik leerde tijdens mijn reis mijn waarden en verlangens steeds beter kennen waardoor ik steeds makkelijker mijn eigen keuzes kon maken. Ik stond mezelf toe om ja te zeggen tegen dingen die ik belangrijk vond in mijn leven en zei dus nee tegen de rest. Bij mij is dat opgejaagde gevoel en het knagende schuldgevoel verdwenen. Wendbaarheid, daadkracht, doorzettingsvermogen, zelfspot en een gezonde dosis moed hebben mij geholpen om mijn droom te verwezenlijken: ik woon inmiddels met mijn gezin vlak achter het strand, waar ik mensen help een nieuwe start te maken na een scheiding. Ik heb iedere dag een vakantiegevoel. Daar ben ik gekgenoeg mijn scheiding dankbaar voor, al had ik mijn kinderen natuurlijk graag de scheiding van hun ouders bespaard. 

Geaccrediteerd Life en scheidingscoach  

Ik heb sinds 2015 talloze ouders begeleid bij ingrijpende gebeurtenissen in hun leven zoals een scheiding of verlies. Dat doe ik vanuit intuïtie en gesteund met een rugzak vol gecertificeerde methodieken die ik inzet om jou de weg naar geluk en rust te laten inslaan na je scheiding.  

Ik ben geworden waar ik zelf tevergeefs naar gezocht heb tijdens mijn scheiding in 2008. Een coach, een mentor en een sparringspartner die ouders in scheiding helpt om beter te communiceren met de andere ouder, zelf weer gelukkig te worden, een goede work-life balans te krijgen en de allerbeste ouder voor hun kinderen te zijn.  

Ik heb een Post HBO geaccrediteerd Life en loopbaancoach gevolgd en ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik volg ieder jaar intervisie en bijscholing. Inmiddels heb ik de volgende gespecialiseerde opleidingen en trainingen afgerond:    

Succesvol Scheidingscoach bij Succesvol Scheiden Nederland

New Beginnings trainer bij New Beginnings Nederland

Mindfulness & Zelfcompassiecoaching bij Academie voor Leven

Vitaliteitscoaching bij Civas

Omgaan met (v)echtscheiding (Schipaanpak) bij Sociale Academie Utrecht

Acceptance & Commitment Therapy bij See True ACT-opleidingen

Gesprekstechnieken bij Huis van je leven methode

Geweldloze communicatie bij Ai-opener

Constructief onderhandelen bij Routslaeven

Dynamiek in stiefgezin bij de Stiefacademie Nederland 

  

Zin om met mij aan de slag te gaan? Je bent van harte welkom voor een kop koffie op het strand voor een gratis oriënterend gesprek. Bel me voor het maken van een afspraak op 06 – 53 41 41 66. 

Ik help je graag, Yvonne  

In de media

Ik ben echt super blij dat er steeds meer aandacht in de media komt voor de impact van scheiden! 

Toen ik de uitnodiging kreeg om hierover te praten in het radioprogramma Dit is de Nacht van NPO1 greep ik die natuurlijk direct aan. Journalist en presentator Willem de Gelder heeft mij geïnterviewd als ervaringsdeskundige en scheidingscoach over hoe ik weer gelukkig ben geworden na mijn scheiding 10 jaar geleden. En welke lessen ik heb geleerd. Beluister hier de uitzending:

 

Mijn bijdrage hoor je terug bij de tijd van 04.00-05.00 en 05.00-06.00

 

 

 

 

Contact

E: yvonne@jezelfvoorelkaar.nl
T: 06 - 53 41 41 66

Kranenburgweg 142
2583  ER Den Haag

Algemene voorwaarden
Disclaimer

Privacy Statement 

Yvonne Soons Lifecoaching

IBAN NL32KNAB0259844675
KVK nummer 65190114
BTW nummer NL001978778B77

Yvonne Soons Lifecoaching © 2017

Volg Jezelf Voor Elkaar
css.php